Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Βρετανοί, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας να δίνουν προβάδισμα – αν και ψαλιδισμένο έναντι των πρώτων εκτιμήσεων – στους συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 22.00 (ώρα Βρετανίας) και θα αρχίσει ο αγώνας της καταμέτρησης των ψήφων στις 650 εκλογικές περιφέρειες της Βρετανίας. Από την ίδια ώρα αναμένονται δεδομένα του exit poll του BBC, που θα επιχειρήσει να προβλέψει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, καθώς το ερώτημα – λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας – εξακολουθεί να παραμένει εάν θα υπάρξει στο κοινοβούλιο απόλυτη πλειοψηφία ενός κόμματος ή όχι.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων αναμένεται να είναι υψηλότερο από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κάτι που θα οφείλεται κυρίως στο γεγονός της πρόσφατης ανανέωσης των εκλογικών καταλόγων.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με τις έδρες από το Σάντερλαντ και το Νιούκασλ, όπως και από τις περιφέρειες που συνήθως θεωρούνται ασφαλείς για το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών, στα βορειοανατολικά.

Facebook Comments