Ένα ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο έρωτα του λογοτέχνη της μουσικής Λέοναρντ Κοέν, το remake της ταινίας τρόμου του 1974, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στον ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν είναι μερικές από τις ταινίες της εβδομάδας.

 

«Μαύρα Χριστούγεννα»

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μια παρέα φοιτητριών και μελών της ίδιας αδελφότητας δέχεται επίθεση από ένα μυστηριώδη μανιακό δολοφόνο, τον οποίο αποφασίζουν να σταματήσουν με κάθε κόστος.

Σκηνοθεσία Σοφία Τακάλ με τους: Ίμογκεν Πουτς, Κάρι Έλγουις, Αλεΐζ Σάνον

«Ραντεβού στο Belle Époque»

Πρώην διάσημος κομίστας τον οποίο η γυναίκα του διώχνει από το σπίτι, ο 60χρονος Βικτόρ ανακαλύπτει έναν αναπάντεχο τρόπο απόδρασης από τη μίζερη πραγματικότητά του. Χάρη σε μια εταιρία που διοργανώνει θεατρικά στημένα ταξίδια στο παρελθόν, μπορεί να ξαναβρεθεί στην Λιόν του 1974 την ημέρα που πρωτογνώρισε τη σύζυγό του.

Σκηνοθεσία Νικολά Μπεντός με τους: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, Ντοριά Τιλιέ, Φανί Αρντάν

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ»

Την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το χτύπημα το οποίο θα αποδυναμώσει οριστικά τις συμμαχικές δυνάμεις στον Ειρηνικό. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, αλλά ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

Σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ με τους: Εντ Σκρέιν, Γούντι Χάρελσον, Λιούκ Γουίλσον, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ

«Οι Δύο Πάπες»

Το 2012 ο Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο ταξιδεύει ως τη Ρώμη για να παραδώσει στον πάπα Βενέδικτο την επιστολή παραίτησής του, την οποία ο τελευταίος πρέπει να υπογράψει.

Σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέγιες με τους: Άντονι Χόπκινς, Τζόναθαν Πράις, Χουάν Μινουγίν

«Τσάρλι»

Ο Τσάρλι είναι ένας φτωχός, καλόκαρδος ονειροπόλος ο οποίος ξεφυλλίζοντας μια εφημερίδα ανακαλύπτει ένα μήνυμα αποκλειστικά γι’ αυτόν. Αν περάσει πετυχημένα πέντε δοκιμασίες, ένας μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του.

Σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης με τους: Θανάση Τσαλταμπάση, Γιώργο Κοψιδά, Στέλιο Ιακωβίδη, Αγοραστή Αρβανίτη

«Marianne & Leonard: Λόγια Αγάπης»

Η ερωτική ιστορία του τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν και της Νορβηγίδας μούσας του Μάριαν Ιλέν, η οποία ξεκίνησε στην Ύδρα της δεκαετίας του ’60.

Σκηνοθεσία Νικ Μπρούμφιλντ

 

Facebook Comments