Πριν τα Χριστούγεννα το κοινωνικό μέρισμα, το επίδομα θέρμανσης, τα επιδόματα και οι συντάξεις αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στους λογαριασμούς τους θα δουν χρήματα περίπου 253.000 νοικοκυριά που δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ, όσοι δικαιούνται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης καθώς και τα επιδόματα.

Επίσης, οι συνταξιούχοι θα λάβουν νωρίτερα τις συντάξεις.

Το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με το In,gr, σήμερα – εκτός απροόπτου – ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα που αναμένεται να διανεμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στον ιστότοπο koinonikomerisma.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXIS έως και τις 26 Δεκεμβρίου.

Στα 253.000 νοικοκυριά που θα λάβουν την ενίσχυση των 700 ευρώ περιλαμβάνονται περισσότερα από 112.000 μέλη ΑμεΑ και πάνω από 350.000 παιδιά.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε:

– Νοικοκυριά με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ .

– Νοικοκυριά στα οποία είτε ο/η υπόχρεος ή ο/η σύζυγος ή μέλος του συμβολαίου συμβίωσης είναι μακροχρόνια άνεργος/η, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, ο μοναδικός γονέας αρκεί να είναι μακροχρόνια άνεργος.

– Νοικοκυριά στα οποία τόσο ο υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέλος του συμβολαίου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι βραχυχρόνια άνεργος.

– Νοικοκυριά με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Σημειώνεται ότι ως ΑΜΕΑ λαμβάνονται υπόψη οι δικαιούχοι των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Το επίδομα θέρμανσης

Διορία έως τις 20 Δεκεμβρίου έχουν τα νοικοκυριά ώστε να υποβάλουν αίτηση στο Taxisnet.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Το επίδομα  θέρμανσης ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Τα επιδόματα

Ειδικότερα, από τις 24 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώνει το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης καθώς και προνοιακά επιδόματα.

Αναλυτικά θα πληρωθούν

-Το Επίδομα Παιδιού Α21 σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 και εγκρίθηκε το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

-Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Δεκεμβρίου

-Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

-Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών – το Επίδομα Στέγασης ( επίδομα ενοικίου) μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Νοεμβρίου.

Οι πληρωμές συντάξεων

Όσον αφορά στις συντάξεις Ιανουαρίου, το υπουργείο Εργασίας θα τις πληρώσει νωρίτερα, προκειμένου οι συνταξιούχοι να διευκολυνθούν, λόγω των γιορτών. Ειδικότερα, θα καταβληθούν από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Ακολουθούν οι ημερομηνίες

– Ο ΟΑΕΕ θα πληρώσει τις συντάξεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

– Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

– Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

– Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Ιανουαρίου στις 20 Δεκεμβρίου ημέρα Παρασκευή.

– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Facebook Comments