Ανακάμπτει σταδιακά η στερλίνα

MarketNews

Ανακάμπτει σταδιακά η στερλίνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων παρέμενε τη Δευτέρα το δολάριο ύστερα από την ανακοίνωση ικανοποιητικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, ενώ η στερλίνα ανέκαμψε ύστερα από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Το ευρώ σημείωνε νωρίτερα μικρές διακυμάνσεις κάτω από το 1,11 δολάριο. Καθώς δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις πριν τις αργίες των Χριστουγέννων, οι αναλυτές αμφιβάλουν εάν αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν σημαντικές κινήσεις στα μεγάλα νομίσματα.

Το αμερικανικό νόμισμα ήταν νωρίτερα αμετάβλητο έναντι του ευρώ στο 1,1085 δολάριο. Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σημείωσε μικρή πτώση 0,1% --με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται στο 97,611 – αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό επίπεδο της Παρασκευής, το υψηλότερο από τις 6 Δεκεμβρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η στερλίνα υπέστη την χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων τριών ετών, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέκλεισε την περίπτωση παράτασης της μεταβατικής περιόδου της Βρετανίας για να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νωρίτερα σήμερα, σημείωσε άνοδο 0,3% στο 1,3024 δολάριο. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 85,11 πένες ανά ευρώ.