Λίγα λεπτά από τη ζωή σας μπορούν να σώσουν μία ζωή

Σταματάκου Σταματίνα

Λίγα λεπτά από τη ζωή σας μπορούν να σώσουν μία ζωή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σας φαίνεται όμορφη η εικόνα του χιονισμένου τοπίου; Βλέπετε μία άσπρη μέρα; Ίσως για εσάς να είναι. Για εκατομμύρια αδέσποτα όμως είναι μαύρη μέρα. Θάβονται κυριολεκτικά μέσα στο χιόνι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: χιόνι, φύση και υπαίθριες δραστηριότητες

Φλώρινα, Ιανουάριος 2019

Ούτε το χαίρονται, ούτε το απολαμβάνουν, ούτε παίζουν σε αυτό όπως στα δημοφιλή βιντεάκια δεσποζόμενων ζώων του εξωτερικού. Κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποθερμία. Παλεύουν κυριολεκτικά για να επιβιώσουν και κάποιες φορές δεν τα καταφέρνουν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Φλώρινα, Ιανουάριος 2017

Τα ζώα αποτελούν συναισθανόμενα όντα, κρυώνουν και υποφέρουν όπως κι εμείς. Τα έρημα τ’ αδέσποτα ζώα και τ’ αλυσοδεμένα σε βαρέλια και αυλές σκυλιά, τ’ ανήμπορα πλάσματα παλεύουν απροστάτευτα από θεούς κι ανθρώπους στο έλεος της κακοκαιρίας. Κάθε μέρα ξημερώνει κι αυτά δεν ξέρουν αν θ’ αντέξουν για να βγάλουν τη νύχτα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, σκύλος και υπαίθριες δραστηριότητες

Αμύνταιο, Ιανουάριος 2019

Ένας μεγαλόσωμος σκύλος 17 ώρες χωρίς φαγητό και μία γάτα 6 ώρες χωρίς φαγητό πεθαίνουν. Ιδίως όταν βραχούν η αντίστροφη μέτρηση επιταχύνεται.

Αυτές τις μέρες ανοίξτε τα σπίτια σας γι’ αυτά τα πλάσματα. Φτιάξτε μία κούτα με πλαστική σακούλα εξωτερικά και κουβέρτα εσωτερικά για να προστατευτούν. Αφήστε μια χούφτα φαγητό έξω από την πόρτα σας. Πράξεις που στοιχίζουν λεπτά της ζωής σας και του ευρώ σώζουν κυριολεκτικά τη δίκη τους ζωή.

kinokomeio-florinas-5

Κυνοκομείο Φλώρινας, Δεκέμβριος 2016

Όσοι έχετε ζώα σε εξωτερικούς χώρους βάλτε τα μέσα στο σπίτι σας ή έστω διαμορφώστε το χώρο τους όσο πιο ζεστό, στεγασμένο και ασφαλή μπορείτε. Όσοι έχετε ζώα δεμένα και εκτεθειμένα να γνωρίζετε πως είναι παράνομο, αποτελεί παθητική κακοποίηση, κινδυνεύετε με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης καθώς θέτετε τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ουκ ολίγα ζώα έχουν βρεθεί νεκρά και δεμένα μέσα στα βαρέλια που τα είχαν οι... ιδιοκτήτες τους.

ΥΓ: Αυτό το σκυλί πέθανε στη Δράμα αλυσοδεμένο από το κρύο το 2017. Ο «κηδεμόνας» του το σκότωσε. Κάθε φορά που έχει κρύο συμβαίνουν αυτά, απλώς σπάνια λαμβάνουν δημοσιότητας.

Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή. Ας μην το επιτρέψουμε.

* Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου βρίσκονται δύο σκυλιά από την Φλώρινα. Είναι αδερφές περίπου 3 ετών και δίνονται προς υιοθεσία για να μην βρεθούν ξανά ποτέ σε κρύα και σε χιόνια, στο έλεος ανθρώπων που τις διώκουν. Είναι τα πιο καλόκαρδα πλάσματα που έχω γνωρίσει. Αν θέλετε να τις σώσετε στείλτε μας μήνυμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες