Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς

Σάλτας Νίκος

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Χρόνο με το χρόνο όλο και πιο απαιτητικές γίνονται οι δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP. Για το 2019 ολοκληρώθηκαν. Η αξιολόγηση γίνεται από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, ο οποίος εδώ και 3 δεκαετίες δοκιμάζει για την ασφάλεια που προσφέρουν την πλειονότητα των καινούργιων αυτοκινήτων. Τη φετινή χρονιά ο EuroNCAP έχει δοκιμάσει 36 καινούργια αυτοκίνητα και για πρώτη φορά στην ιστορία κανένα από τα νέα μοντέλα που πήραν μέρος στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού δεν αξιολογήθηκε με κάτω από 4 αστέρια (στα 5) για τη συνολική ασφάλεια που προσφέρει

Nα δούμε λοιπόν ποια είναι τα αυτοκίνητα που παρέχουν την μεγαλύτερη ασφάλεια σε ενήλικους και παιδιά

Ασφάλεια ενήλικων επιβατών.

Eίναι η παλαιότερη αξιολόγηση του οργανισμού. Μέσω της επίδοσης του αυτοκινήτου σε 4 κύρια crash tests (2 μετωπικά και 2 πλευρικά), συν του τεστ για την προστασία του αυχένα των επιβατών, ο EuroNCAP βαθμολογεί το πόσο προστατεύει το αυτοκίνητο τους ενήλικους επιβάτες του.

Mazda CX-30: 99%*
Mazda 3: 98%
Tesla model X 98%
SEAT Tarraco: 97%
VW T-Cross
Skoda Scala: 97%
BMW Z4: 97%
BMW Σειρά 3: 97%
Subaru Forester 97%
Lexus UX 96%

Ασφάλεια παιδιών

Σε αυτόν αξιολογείται το πόσο προστατεύει τα παιδιά που επιβαίνουν σε αυτό ένα αυτοκίνητο σε μια μπροστινή και πλαϊνή πρόσκρουση, αλλά και η ευκολία τοποθέτησης παιδικού καθίσματος, καθώς και η συμβατότητα του αυτοκινήτου με διάφορα μεγέθη καθίσματος.

Mercedes CLA: 91%
Subaru Forester 91%
Mercedes GLE: 90%
Mercedes B-Class: 90%
Mercedes EQC: 90%
Renault Clio: 89%
VW Golf 89%
Mercedes GLB 88%
Skoda Octavia 88%
Range Rover Evogue 87%

Εκτός από τους επιβάτες, οι δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP αξιολογούν και το πόσο προστατεύει ένα αυτοκίνητο τους πεζούς και τους ποδηλάτες, στην περίπτωση σύγκρουσης με αυτό.

Τα 5 ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2019 στην προστασία πεζών και ποδηλατών:

Mercedes CLA: 91%
BMW Z4: 91%
BMW Σειρά 3: 87%
Toyota Corolla: 86%
Toyota RAV4: 85%