Η απόφαση που έλαβε το πριγκιπικό ζεύγος, Χάρι και Μέγκαν, να παραιτηθούν από τον «θρόνο» και να γίνουν «οικονομικά ανεξάρτητοι» μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο κερδοφόρα από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Η απόφασή τους σόκαρε ακόμη την βασιλική οικογένεια που ενημερώθηκε από το βρετανικό Τύπο.

Πάντως το ζευγάρι ξεκινάει με μία πολύ γερή… «προίκα» ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων και παρόλο που αποσύρονται από τα ανώτερα βασιλικά στρώματα, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσαν να βγάζουν εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Πώς; Μέσω κερδοφόρων συμβολαίων για βιβλία, τηλεοπτικές εμφανίσεις και στην περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ, συνεργασίες σε θέματα μόδας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ειδικούς, οι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι μπορούν να βγάλουν δεκάδες εκατομμύρια ετησίως, ειδικά εάν επιλέξουν να ακολουθήσουν τα κερδοφόρα βήματα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, με δημόσιες ομιλίες, βιβλία και τηλεοπτικές συμφωνίες. «Τα χρήματα που μπορούν να βγάλουν – τόσο μαζί όσο και ατομικά – είναι απεριόριστα» δήλωσε ο CEO της εταιρείας δημοσίων σχέσεων 5W Public Relations, Ρον Τορόσιαν στην Daily Mail. Όπως είπε: «Είτε πρόκειται για εμφανίσεις, είτε για συνεργασίες ή και περισσότερα, μπορούν να βγάζουν 8ψήφια ή 9ψήφια ποσά ετησίως».

Δεν θα ήταν έκπληξη, εάν το ζευγάρι άρχιζε να αναζητά επιλογές για να βγάλει χρήματα στην βόρεια Αμερική, όπου θα μένει όταν δεν θα βρίσκεται στην Αγγλία: «Με το επίπεδο αναγνώρισης των ονομάτων τους, οι εταιρίες αναμφίβολα θα τους προσφέρουν συνεργασίες, θέσεις ως πρεσβευτές και άλλα. Δεν υπάρχει όριο για τους δύο αυτούς στο θέμα των οικονομικών ευκαιριών στην Βόρεια Αμερική».

Ένας ειδικός σε θέματα branding και social media μιλώντας στην Daily Mail, πιστεύει ότι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα δημιουργώντας ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, συμμετέχοντας στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για υπηρεσίες streaming και θα συνεργαστούν με το Spotify για την δημιουργία podcasts.

Εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιλέξουν να γράψουν τα απομνημονεύματά τους, πιθανότατα θα ξεκινήσει ένας πόλεμος υποβολής προσφορών μεταξύ των εκδοτικών οίκων. Οι θαυμαστές τους θα ήθελαν πολύ να μάθουν για τα διαφορετικά παιδιά χρόνια και το πώς οι ζωές τους ενώθηκαν μετά την γνωριμία τους από έναν κοινό φίλο. Η ιστορία τους σαγηνεύει κι ενώ έχουν μοιραστεί μερικές λεπτομέρειες, πολλοί είναι αυτοί που διψάνε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σχέση τους. Αν ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θέλουν να γράψουν για τα προσωπικά τους, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ακόμη και τα βήματα της Τσέλσι Κλίντον που γράφει παιδιά βιβλία.

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ και οι Πρώτες Κυρίες παίρνουν εκατομμύρια δολάρια από τις δημόσιες εμφανίσεις τους, οπότε μπορούν να βγάλουν πολλά ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, Ο Τζεφ Τζάκομπσον, συνιδρυτής της εταιρείας διοργάνωσης ομιλιών, Talent Bureau, δήλωσε πως το ζευγάρι θα μπορούσε να βγάζει τουλάχιστον 100.000 δολάρια για κάθε εμφάνιση με τον Χάρι να μπορεί να φτάσει και τα 500.000 δολάρια.

Ό,τι κι αν φορά η δούκισσα του Σάσεξ, ξεπουλά αμέσως, ενώ έχει πολλούς φίλους στο χώρο της μόδας. Ποιος οίκος μόδας δεν θα ήθελε μια συνεργασία μαζί της; Η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να υπογράψει χρυσά συμβόλαια με πολλούς οίκους μόδας, που θα δίνουν χιλιάδες δολάρια για να την αποκτήσουν.

Η φιλανθρωπία είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ και στην δήλωσή τους που ανήγγειλαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα ανώτερα βασιλικά καθήκοντα, ανέφεραν ότι θέλουν να ξεκινήσουν μια «νέα φιλανθρωπική οντότητα». Η Μαρκλ ήταν σύμβουλος στην διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση One Young World, και μίλησε στην ετήσια συνδιάσκεψη στο Δουβλίνο το 2014 πάνω στα θέματα της ισότητας των φύλων και της σύγχρονης δουλείας.

Το 2014 ταξίδεψε στο Αφγανιστάν και στην Ισπανία για τους ίδιους λόγους. Το 2016 έγινε πρέσβειρα του World Vision Canada, ταξιδεύοντας στην Ρουάντα για την εκστρατεία Clean Water που στόχευε στην παροχή καθαρού και ασφαλούς πόσιμου νερού. Ταξίδεψε ακόμη στην Ινδία για να ευαισθητοποιήσει πάνω σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

Έχει εργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη ως συνήγορος πάνω στην ισότητα των φύλων και στην ενίσχυση των γυναικών. Το 2016 η Μαρκλ συμμετείχε στην συνδιάσκεψη One Young World.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2019 το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Δούκισσα του Σάσεξ έγινε ανάδοχος τεσσάρων οργανισμών με τις οποίες θα συνεργάζεται στενά και αντιπροσωπεύουν θέματα και σκοπούς που η Δούκισσα υποστήριζε ακόμα και πριν τον γάμο της.

Facebook Comments