“Ήταν μια φανταστικά πετυχημένη συνάντηση. Το κάνω χρόνια αυτό και σπάνια βλέπω αυτή την επιτυχία. Ο πρωθυπουργός εξήγησε αναλυτικά στις επαφές του τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Έχουμε καλές ειδήσεις και για την παιδεία και για τις επενδύσεις, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ. 

Μιλώντας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ είπε πως έφερε στον προσκήνιο τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμό και τεχνολογία. Ήταν μια υποδειγματική παρουσίαση επιπέδου masterclass” ανέφερε ο αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ.

“Είναι πολύ σημαντικές οι προσωπικές σχέσεις στη διπλωματία” ανέφερε ο αμερικανός πρέσβης και πρόσθεσε: “Μας έδωσε την αίσθηση ο Μητσοτάκης ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε και ότι μπορεί μα δώσει λύσεις. Είναι ένας άνθρωπος που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις”.

“Είπαμε ξεκάθαρα ότι η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να είναι και ζώνη ειρήνης, ασφαλείας και σταθερότητας. Για μας τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στη θάλασσα με την ξηρά και δεν στηρίζουμε τις μονομερείς ενέργειες. Ο Πρωθυπουργός έθεσε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας και τις ελληνικές ανησυχίες αλλά σημείωσε ότι δεν θέλει να διακοπεί ο διάλογος και η Τουρκία να απομακρυνθεί από τη Δύση” σημείωσε ο κ. Πάιατ. 

Facebook Comments