Με βαριές βολές κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ξεκίνησε η κατάθεση της Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στην αρχή της συνεδρίασης της σημερινής επιτροπής στην οποία αναμένεται να καταθέσει η Ελένη Ράικου ο Θανάσης Πλεύρης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησαν να υπάρξει αυστηρή επιστολή προς την κ. Τουλουπάκη

Θ.Πλεύρης: Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας της Επιτροπής.

Β.Κεγκέρογλου: Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Ι.Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς. Ανάμεσα στα έγγραφα που έστειλε η κ.Τουλουπάκη είναι το αίτημα της εισαγγελίας διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές για να ερευνηθεί ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και εμβάσματα που υπάρχουν σε κοινό λογαριασμό του συζύγου της κ.Ράικου και της ίδιας και που προέρχονται από την Novartis.

Δεν βρέθηκε έμβασμα της Novartis στον Παναγιωτάκη

Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς έκανε λόγο για συμβόλαιο θανάτου εναντίον της από τη στιγμή που αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και για κατάσταση εκβιασμού από την πλευρά του πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Κάποιος Ανδρικόπουλος δημοσιογράφος απο την Εφημερίδα  Ντοκουμέντο  με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κ. Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη.

Μετά την άρνηση μου να ενδώσω στο να στείλω φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχω στοιχεία και το δημοσίευμα της εφημερίδας ντοκουμέντο ξεκίνησε σειρά πειθαρχικών μου διώξεων.

Η κ. Ράικου αναφέρθηκε στις έρευνες που είχε κάνει  σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και στην διερεύνηση των καταγγελιών για offshore του επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο διερεύνηση που είχε  ως αποτέλεσμα ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια offshore ούτε εμβάσματα από την ​Novartis προς τον κ. Παναγιωτάκη.

«Έψαξα τράπεζες. Από Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη. Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα Novartis ήταν 118 εκατ ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από το Δημόσιο για να διερευνήσουμε σχέσεις με Novartis. Στείλαμε έγγραφο και στην ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. Έψαξα ειδικά τον κ. Παναγιωτάκη όμως είχα κατηγορηματική άρνηση. Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν.»

Η κ. Ράικου όπως και στην κατάθεση της στους εισαγγελείς αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου

«Το Φεβρουάριο 2017 με επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Παπαδάκου και ρωτούσε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι δημοσιογράφοι δεν είχαν ρωτήσει κάτι τέτοιο καθώς η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο. Η Παπαδάκου μου είπε όμως πως …υπάρχουν.
Μετά με πήρε κι ο Παπαγγελόπουλος. Ρωτούσε τα ίδια. Η Παπαδάκου με ξαναπήρε τον Μάρτιο. Ρωτούσε τα ίδια. Όταν της είπα πως δεν υπάρχει κάτι μου είπε πως “για Βενιζέλο και Πικραμμένο δεν βγαίνει κάτι”; κι άρχισε να μιλά για off shore Παναγιωτάκη και Βενιζέλου. Εξεπλάγην και της ζήτησα τα στοιχεία. Αν τα έχει να τα φέρει. ” Φεύγω τώρα να στα φέρω”. Την κάλεσα μετά και της ζήτησα τα στοιχεία. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε.
Λίγες ημέρες μετά με πήρε ο Παπαγγελόπουλος. “Ακόμα να στείλεις τη δικογραφία στη Βουλή”; “εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής” απάντησα. “Κάτσε και θα δεις” είπε. Αισθάνθηκα πως εκβιάζομαι.»

Η κ. Ράικου αναφέρθηκε ακόμα σε δημοσιεύματα αλλά και σε πειθαρχικές διώξεις όπως  είπε που στόχο είχαν  να την κάμψουν και να την διώξουν από το δικαστικό σώμα.

Facebook Comments