Πριν το Νταβός ο διάδοχος του Παυλόπουλου

MarketNews

Πριν το Νταβός ο διάδοχος του Παυλόπουλου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στο Νταβός της Ελβετίας για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τον/την διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου. 

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, δεν τις έχει κοινοποιήσει, όμως, παρά μόνο σε ελάχιστα άτομα και απολύτως έμπιστα άτομα. Σε κάθε περίπτωση, θα ανακοινώσει τις προθέσεις του νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, όπως ελέγετο προ ημερών. Εκτιμάται ότι μπορεί να το πράξει την Τρίτη, όταν και θα συγκαλέσει την Κ.Ο. της ΝΔ για την πρώτη συνεδρίαση του χρόνου, ενώ, αν δεν το κάνει τότε, μπορεί να το κάνει και στην ομιλία του για τον εκλογικό νόμο το μεσημέρι της 22ας Ιανουαρίου, πριν αναχωρήσει το ίδιο απόγευμα για την Ελβετία. 

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τη θεσμική σειρά των πραγμάτων. Έτσι, εντός των επόμενων ημερών θα επικοινωνήσει ή και θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του κοινοποιήσει τις αποφάσεις του. Ο κ. Παυλόπουλος, πάντως, όπως λένε συνομιλητές του, αντιλαμβάνεται ότι οι πιθανότητες ανανέωσης της θητείας του είναι πλέον μηδαμινές, ενώ ο ίδιος προσανατολίζεται στο να μην είναι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης κάνει μια διαφορετική πρόταση. 

Ο εξ απορρήτων