Ο Μητσοτάκης «ζεσταίνει» τη συζήτηση για τα πλεονάσματα

MarketNews

Ο Μητσοτάκης «ζεσταίνει» τη συζήτηση για τα πλεονάσματα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Είχατε ξεχάσει τον στόχο της κυβέρνησης για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2021; Και αν το είχατε, δεν το έχει ξεχάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στις βαλίτσες του ανέβηκε από χθες στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός. 

Μεταξύ των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι αυτή με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρυνό Λε Μερ. Πρόκειται για ένα σημαντικό ραντεβού, με δεδομένο το ελληνικό αίτημα για μείωση πλεονασμάτων, το οποίο έχει εκφράσει στον Εμμανουέλ Μακρόν εδώ και μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ο κ. Λε Μερ έχει σημαντική θέση μέσα στο Eurogroup, ενώ ο κ. Μητσοτάκης σε λίγες μέρες θα βρεθεί στο Παρίσι και θα συναντηθεί με τον κ. Μακρόν. Θέλει, υπό αυτό το πρίσμα, να «ζεστάνει» τη συζήτηση και να προλειάνει το έδαφος.

Στο κυβερνητικό επιτελείο, πάντως, υπάρχει η αισιοδοξία ότι η μάχη για τα πλεονάσματα που δίνεται συστηματικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα έχει θετική έκβαση. Προς τούτο, όμως, χρειάζονται και συμμαχίες, όπως αυτή με τη Γαλλία. 

Ο εξ απορρήτων