Η χώρα βρίσκεται εκτεθειμένη σε πολλούς και πολυεπίπεδους κινδύνους. Η κατάσταση με το λαθρομεταναστευτικό έχει φτάσει στο σημείο μηδέν, ενώ και οι κινήσεις στο προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Από την άλλη πλευρά, η εγκληματικότητα και η ανομία είναι εδώ, ενώ η χώρα προσπαθεί να συνέλθει μετά τη δεκαετία της αυστηρής οικονομικής πολιτικής και των εγκλημάτων που έγιναν χωρίς να υπάρχει λόγος το 2015 από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς, η διακυβέρνηση της χώρας από αυτά τα κόμματα, επιδείνωσε ακόμη περισσότερους τους όρους της καθημερινότητας σε πολιτικό, θεσμικό, οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, αξιακό και νομικό επίπεδο. Τα μνημόνια έγιναν πιο δρακόντεια και οι απώλειες περισσότερες, γιατί κάποιοι ανόητοι νόμισαν ότι θα χτυπήσουν με “παπάκι” ένα αεροπλάνο που προσγειώνεται στον διάδρομο ενός αεροδρομίου!

Σήμερα, έχει φτάσει η στιγμή που πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομα τους χωρίς υπεκφυγές και με αποφασιστικότητα. Μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από “παράσιτα”, μειοψηφίες παραφρόνων και ανισόρροπους ιδεοληπτικούς. Η κυβέρνηση παράγει έργα, έχει αλλάξει το κλίμα, διαμορφώνει τις βάσεις για να γίνουμε σύγχρονο ευρπωαϊκό κράτος, αλλά ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει και πλήθος προκλήσεων. Ειδικότερα:

1. Η κατάσταση με την Τουρκία απαιτεί εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα στο εσωτερικό της χώρας και καλή προετοιμασία από τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν τετελεσμένα. Όλοι γνωρίζουμε πώς ό,τι σε έναν πόλεμο, δεν ανακτάται διπλωματικά. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά είμαστε το ιστορικό αποτύπωμα της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη. Μια πιο σκληρή γλώσσα και μια πίεση προς τους εταίρους με πολλούς τρόπους, μπορεί να συμβάλλει σε ένα άλλο κλίμα, όπου ο… ενοχλητικός γείτονας θα συνειδητοποιήσει ότι δεν τον… παίρνει!

2. Στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, υπάρχει ένα σχέδιο που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και περιμένουμε σύντομα να φανούν αποτελέσματα.Για να μην παρεξηγθούμε…  Οι κυνηγμένοι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας με… τεχνητό τρόπο από τις ακτές της Τουρκίας, πρέπει να τυγχάνουν φιλοξενίας σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, πρέπει όλοι να καταγράφονται με τις σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, όπως είναι τα βιομετρικά χαρακτηριστικά. Αυτό προϋποθέτει ενεργή στήριξη από τους ευρωπαίόυς και υπερατλαντικούς εταίρους μας, γιατί η Ελλάδα είναι και δικό τους σύνορο. Σε τρίτη φάση, όσοι προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις πρέπει να τυγχάνουν της ανάλογης προστασίας, γνωρίζοντας ότι είναι σε μια χώρα δικαίου, όπου όμως δεν μπορούν να κάνουν του… κεφαλιού τους. Σε τέταρτη φάση, οι παράνομοι μετανάστες και όσοι δεν προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, πρέπει να φιλοξενούνται προσωρινά και στη συνέχεια να απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες. Στο έργο αυτό και κυρίως στη φύλαξη των δομών φιλοξενίας πρέπει να συνδράμουν υποστηρικτικά οι Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπλέον, η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη πρέπει να “ξεψαχνίσουν” τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ο πραγματικός τους ρόλος και να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Όλα τα παραπάνω θα ενισχύσουν την εικόνα σοβαρής χώρας που πρέπει να εκπέμψουμε. Η αντίληψη ότι είμαστε “μπάτε σκύλοι αλέστε” πρέπει να τελειώσει οριστικά…

3. Η τήρηση της έννομης τάξης αποτελεί ζητούμενο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες προόδου της κοινωνίας.  Όπου υπάρχει φόβος και όπου υπάρχουν κακοποιοί και ανεγκέφαλοι, περιορίζεται ο ζωτικός χώρος για τους φιλήσυχους πολίτες και όσους θέλουν να δημιουργήσουν. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας είναι η βάση της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Η αυστηροποίηση του ποινικού κώδικά και η αδιαπραγμάτευση αντιμετώπιση της οργανωμένης αλητείας και του οργανωμένου εγκλήματος από τις δυνάμεις ασφαλείας, πρέπει να καταστούν ευδιάκριτα από  την κοινωνία. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τις ζωές μας, τις εστίες μας και ό,τι έχουμε δημιουργήσει. Ο νόμος οφείλει να είναι αμείλικτος και η κοινωνία να είναι ικανοποιημένη για την απόδοση δικαιοσύνης.

4. Η βελτίωση του πλαισίου εθνικής ασφάλειας και έννομης τάξης, αποτελούν τη βάση για να μπορέσουμε να παράξουμε οικονομικό αποτέλεσμα. Η χώρα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει καθημερινά… χιλιόμετρα αξιοπιστίας από τους εταίρους της και το διεθνές περιβάλλον. Γίνεται υπολογίσιμη δύναμη και ταυτόχρονα δείχνει έτοιμη για να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Χιλιάδες επενδύσεις προωθούνται, ο κατήφορος των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις σταμάτησε και η μείωση των φόρων αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η οικονομία θα “ρολάρει” και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισοδήματα, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα του κοινωνικού κράτους. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για να κερδίσουμε τον σεβασμό των ξένων και ταυτόχρονα να ανακτήσουμε την αξιοπιστία αλλά και την αξιοπρέπεια μας ως λαός και ως έθνος.

5. Η κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως πρέπει. Τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 που λίγο έλειψαν να καταστρέψουν τη χώρα, πρέπει να αρχίσουν και να παίρνουν τον δρόμο των εξεταστικών επιτροπών και της δικαιοσύνης. Το έγκλημα κατά του τραπεζικού συστήματος το 2015, έχει μετατραπεί πλέον με την ψήφο των φυσικών αυτουργών της περιόδου 2015-2019 σε εφιάλτη για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, που θα χάσουν τα σπίτια τα οποία αγόρασαν με δάνεια που δεν τα εξυπηρετούν. Η ζημιά στο τραπεζκό σύστημα από τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπερνάει τα 50 δισ. ευρώ σε επίπεδα μείωσης της αξίας και εκροών καταθέσεων. Από την άλλη υπάρχει ο φάκελος για τη ΔΕΗ, η οποία βρέθηκε στα πρόθυρα κατάρρευσης με ό,τι αυτό θα επέφερε στην εθνική ασφάλεια της χώρας και την ομαλότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Η περίπτωση των “τρελών” χρηματοδοτήσεων της Attica Bank προς συγκεκριμένα ευνοημένα πρόσωπα της προηγούμενης διακυβέρνησης πρέπει να κινητοποιήσει τους εισαγγελείς. Η ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων που προκάλεσαν στη χώρα οι προηγούμενοι κυβερνώντες δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Αν η κυβέρνηση έχει επιλέξει το κουκούλωμα, κακό του κεφαλιού της και ας το χωνέψουν καλά στο Μαξίμου και στην Πειραιώς…

Η χώρα πρέπει να αποβάλλει όλα τα καρκινώματα και τις νοοτροπίες που την οδήγησαν στο οικονομικό αδιέξοδο. Βέβαια, δεν έχουν καταλάβει όλοι οι πολίτες ότι ο υπερδανεισμός και η αποβιομηχάνιση επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, είναι αυτά που πληρώνουμε σήμερα. Τα λεφτά δεν βγαίνουν από ένα μηχάνημα που τυπώνει σε χαρτί ωραία… σχεδιάκια με… φατσούλες και νουμεράκια! Οι αριθμοί διαμορφώνονται από την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας, η οποία με τη σειρά της αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για τα εισοδήματα, τις κοινωνικές παροχές και τις μελλοντικές συντάξεις. Θέλουμε ησυχία εντός και εκτός συνόρων, θέλουμε απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων θετικών ανθρώπων, θέλουμε πάταξη της ανομίας και των συμπεριφορών από… υπανθρώπους, θέλουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, θέλουμε μια ισχυρή χώρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να πάμε δυναμικά μπροστά και να κάνουμε τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους. Οι πολίτες πρέπει να διδαχθούν από τα λάθη τους και τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος. Πρέπει να αντιληφθούν πού οδηγούν τα… πειράματα με “μαθητευόμενους μάγους” και ανεγκέφαλα ιδεοληπτικά όντα που καταστρέφουν γιατί το μυαλό τους έχει… σφυροδρεπανοειδή μορφή! Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν τη χώρα, αλλά και η πλειοψηφία δεν μπορεί να ανεχθεί αυτούς που λιετουργούν εκτός πλαισίου. Πρέπει να βάλουμε μυαλό και να πάμε μπροστά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να πορευόμαστε με συμπεριφορές, οι οποίες παραπέμπουν σε αυτοκτονικό  ιδεασμό.

Το τέλος της εποχής των ανισόρροπων και η επαναφορά σε θέση ισορροπίας, αποτελούν τον καταλύτη για να ξαναγνωριστούμε σε αυτήν εδώ την κουκίδα του πλανήτη. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο με τους παλαβούς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της καθυστέρησης και δεν δικαιολογείται το λάθος. Καθαρές εξηγήσεις και σταράτες κουβέντες, βοηθούν για να καταλάβουμε τι πρέπει να γίνει ώστε να πάμε μπροστά…

Facebook Comments