Μία γυναίκα και το παιδί της ανασύρθηκαν εν ζωή την Κυριακή από τα χαλάσματα ενός κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας, την Παρασκευή.

Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 38, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600, ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι και μια 35χρονη με τη μικρή κόρη της, στη συνοικία Μουσταφά Πασά του Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις κραυγές τους, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να τις φτάσουν, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή έφτανε ακόμη και τους -4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα:

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον σεισμό των 6,8 ρίχτερ στην Τουρκία, που έχει να αντιμετωπίσει και διαρκείς μετασεισμούς. Η μάχη των σωστικών συνεργείων ωστόσο δεν σταματά. Σαρανταπέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του σπιτιού της 17 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Μέχρι στιγμής, ο καταγεγραμμένος αριθμός των τραυματιών είναι 1.547. Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, 76 κτίρια έχουν καταρρεύσει και 42 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σύμφωνα με μία αρχική καταγραφή.

Τουλάχιστον 530 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών. Χθες το απόγευμα σεισμική δόνηση 5,2 ρίχτερ προκάλεσε εκ νέου πανικό στην επαρχία Ελαζίγ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επισκέφθηκε την επαρχία και παρέστη σε κηδεία θυμάτων περιέγραψε την κατάσταση ως «μία δοκιμασία για τη χώρα». 

Facebook Comments