Συνεχίζεται η τάση επιστροφής καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, παρά το μικρό «διάλειμμα» του προηγουμένου μηνός. Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανήλθαν στα 143,2 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, αυξημένες σε σύγκριση με τις καταθέσεις 139,6 δισ. ευρώ του Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα παρουσίασαν αύξηση κατά 3,647 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2019, έναντι μείωσης κατά 179 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 6,7% από 6,5% τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων παρουσίασαν αύξηση κατά 1,8 δισ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 267 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 9,8% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 2,321 δισ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 292 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 521 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 25 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση και στις καταθέσεις των νοικοκυριών, κατά 1,847 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 88 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 6,0% από 6,5% τον προηγούμενο μήνα.

Facebook Comments