Το άλμα 63% των εσόδων από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και η δυναμική ανάκαμψη των εσόδων από συναλλαγές εμπορευμάτων και συναλλάγματος έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα της BNP Paribas, με την κερδοφορία του γαλλικού τραπεζικού ομίλου να συμβαδίζει με τα κέρδη ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

Tα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων ανήλθαν στα 820 εκατ. ευρώ (905 εκατ. δολάρια)  κατά του τρεις τελευταίους μήνες του 2019, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο σε σύγκριση με τα υποτονικά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς αν και σε επίπεδα κατώτερα του ενός δισ. δολαρίων του τρίτου τριμήνου. Τα αποτελέσματα δίνουν προβάδισμα στην ΒΝΡ Paribas έναντι ανταγωνιστών της στην Ευρώπη όπως η Deutsche Bank και UBS Group και κινούνται σε επίπεδα αντίστοιχα με την κερδοφορία τραπεζών της Wall Street, όπως η Goldman Sachs Group.

Τα συνολικά έσοδα ήταν αυξημένα 11,5% στο τρίμηνο, στα 11,3 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις. Τα καθερά κέρδη της ΒΝΡ Paribas ανήλθαν στο 1,85 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,6% αν και οριακά κατώτερα των προσδοκιών. 

Facebook Comments