Ο Φρίντριχ Μερτς υποψήφιος για την προεδρία του CDU

Deutsche Welle

Ο Φρίντριχ Μερτς υποψήφιος για την προεδρία του CDU, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Φρίντριχ Μερτς, προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του.

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της προέδρου του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο Φρίντριχ Μερτς προφανώς επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την διαδοχή της, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το περιβάλλον του. Ο Γερμανός πολιτικός είναι αποφασισμένος να θέσει κατέβει στην κούρσα διαδοχής, γνωρίζει ότι η βάση του κόμματος τον υποστηρίζει και έχει ενθαρρυνθεί από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Μερτς δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα. «Θα συνεχίσουμε να μην συμμετέχουμε σε εικασίες» απάντησε ερωτηθείς από την εφημερίδα Die Welt.

Εκτός από τον Μερτς, δυνητικοί υποψήφιοι για την προεδρία του CDU είναι ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, και ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.