Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό

MarketNews

Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το βασικό κόστος για τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ συνίσταται στην ετήσια απώλεια εσόδων ύψους 246 εκατ. ευρώ περίπου, λόγω της μείωσης των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες στις περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης. Για το τρέχον οικονομικό έτος η απώλεια αυτή εκτιμάται στο ποσό των 123 εκατ. ευρώ περίπου.

Καταγράφεται επίσης ετήσια απώλεια εσόδων για τον ΕΟΠΥΥ ύψους 3,6 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως, από την κατάργηση παρακράτησης εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα ή απολύτου αναπηρίας ή τυφλότητας.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανέπτυξε τη φιλοσοφία του νέου Ασφαλιστικού, αναδεικνύοντας τις 19 θετικές αλλαγές για τους εργαζόμενους, ενώ τόνισε τη σημασία της ειδικής αναλογιστικής μελέτης που συνοδεύει το Ασφαλιστικό και βεβαιώνει τη βιωσιμότητά του έως το 2070.