Μια μεταφορά κλασικού μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ, μια ελληνική δραμεντί με μοντέρνα πολιτική ματιά και ένα θρίλερ μυστηρίου με ιδιαίτερο πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι μερικές από τις ταινίες της εβδομάδας.

 

Απόστρατος

Τριαντάρης εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, ο εργένης Γλυφαδιώτης Άρης μετακομίζει στο σπίτι του παππού του Αριστείδη στου Παπάγου μέχρι να ορθοποδήσει οικονομικά. Ξανασμίγει με παιδικούς φίλους αλλά και με έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, την ιστορία του οποίου αρχίζει να ανακαλύπτει με περιέργεια και απανωτές εκπλήξεις.

Σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής με τους: Γιώτα Φέστα, Θανάση Παπαγεωργίου, Μιχάλη Σαράντη, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο

Οι Αεροναύτες

Το 1862 ο πρωτοπόρος μετεωρολόγος Τζέιμς Γκλέισερ και η τολμηρή πιλότος αεροστάτου Εμίλια Ρεν επιχειρούν να πετάξουν πάνω από το ρεκόρ των 28.000 ποδιών, σε μια ριψοκίνδυνη επιστημονική αποστολή.

Σκηνοθεσία Τομ Χάρπερ με τους: Φελίσιτι Τζόουνς, Έντι Ρεντμέιν, Χιμές Πατέλ, Τομ Κόρτνεϊ

Στη Γη του Άγριου Μελιού

Η Χατίτζε Μουράτοβα, τελευταία μιας γενιάς μελισσοκόμων άγριου μελιού, ζει σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας με την ηλικιωμένη μητέρα της. Η ήρεμη ζωή της όμως θα διαταραχτεί από την άφιξη μιας οικογένειας με θορυβώδεις μηχανές, επτά ανυπάκουα παιδιά, ένα μεγάλο κοπάδι αγελάδες και άπληστη διάθεση.

Σκηνοθεσία Λιούμπομιρ Στεφάνοφ, Τάμαρα Κοτέφσκα

Στο Λαβύρινθο

Μια μαθήτρια πέφτει θύμα απαγωγής και ξυπνάει ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, ενώ δεν θυμάται απολύτως τίποτα. Ένας ψυχίατρος προσπαθεί να τη βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη της, ενώ την ίδια στιγμή ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος την αναζητούσε όταν πρωτοεξαφανίστηκε, αρχίζει τη δική του παράλληλη έρευνα.

Σκηνοθεσία Ντονάτο Καρίζι με τους: Τόνι Σερβίλο, Ντάστιν Χόφμαν, Βαλεντίνα Μπελέ, Βινίσιο Μαρτσιόνι

Έμα

Έπειτα από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογένειά της, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από το χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να τα καταφέρει.

Σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μαριάνα ντι Τζιρόλαμο, Σαντιάγο Καμπρέρα

Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης

Ο πανέξυπνος σκύλος Μπακ, διασταύρωση ποιμενικού με Αγίου Βενάρδου, μεταφέρεται από την Καλιφόρνια στην Αλάσκα του 1890, την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού. Δίνει ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, γίνεται αρχηγός μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας και προσπαθεί να επιλέξει ανάμεσα στην άγρια φύση του και την πίστη του στους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία Κρις Σάντερς με τους: Κάρεν Γκίλαν, Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς

Sonic – Η Ταινία

Ο Σόνικ, ένας απίστευτα γρήγορος ανθρωπόμορφος σκαντζόχοιρος, κι ένας νεαρός αστυνομικός θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για να σταματήσουν τα σχέδια του σατανικού δρα Ρομπότνικ για παγκόσμια κυριαρχία.

Σκηνοθεσία Τζεφ Φόουλερ με τους: Τζιμ Κάρεϊ, Τζέιμς Μάρντσεν, Νιλ ΜακΝτόνα

Facebook Comments