Ο Βενιζέλος υπενθυμίζει τα λόγια του για το «βαθύ χέρι» του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη

MarketNews

Ο Βενιζέλος υπενθυμίζει τα λόγια του για το «βαθύ χέρι» του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δύο χρόνια μετά την θρυλική πια ομιλία του στη Βουλή για τη μεθόδευση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην υπόθεση Novartis, αλλά και συνολικά το πολιτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα,  με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε το δριμύ «κατηγορώ» του για τις παρεμβάσεις της τότε κυβέρνησης στους δικαστικούς λειτουργούς.

«Μόλις δύο χρόνια μετά», γράφει στην ανάρτησή του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , ο οποίος είχε περιγράψει εκ του βήματος της Ολομέλειας τη ζοφερή κατάσταση στη Δικαιοσύνη επί της «παντοκρατορίας» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θίγεται τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική κατάσταση στη Δικαιοσύνη. Οι δικαστές είναι υπό πίεση. Ασκούνται διώξεις όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις τους», είχε υπογραμμίσει καλώντας «τους αδέκαστους δικαστές να σταθούν όρθιοι στο όνομα του Δικαίου».

«Το βαθύ κράτος επιστρέφει στη Δικαιοσύνη. Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές αναφορές του, ανατρέχοντας στο ιστορικό παρελθόν και τον σκοτεινό ρόλο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Κόλλια με τις παρεμβάσεις του στην ανάκριση για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

«Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν αφορά όμως τους συνεργούς και την κατάχρηση εξουσίας με στόχο την αλλοίωση των θεσμών του πολιτεύματος», είχε καταγγείλει τον Φεβρουάριο του 2018 ο Βαγγέλης Βενιζέλος και δύο χρόνια μετά δείχνει να επιβεβαιώνεται από τη στάση των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων και του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσεται πίσω τους.