Παραμένει στο τιμόνι της ΤτΕ ο Γ. Στουρνάρας - ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ

MarketNews

Παραμένει στο τιμόνι της ΤτΕ ο Γ. Στουρνάρας - ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραμείνει στο τιμόνι της ΤτΕ  και για δεύτερη θητεία, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασισθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και οι δυο πλευρές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία, η παραμονή του είναι πλέον δεδομένη, αφού ο διοικητής της ΤτΕ ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ.

Η ανακοίνωση:

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε τα καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Ewald Nowotny, πρώην Διοικητή της Oesterreichische Nationalbank.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης το Σεπτέμβριο του 2018.

Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιθεώρησης περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.