Η απόφαση για το εάν θα γίνουν κανονικά, αν θα περιοριστεί το εύρος τους ή εάν θα ακυρωθούν οι εαρινές σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται παγκοσμίως, αναμένεται να ληφθεί τις προσεχείς ημέρες. Αυτό ανέφεραν οι δύο χρηματοοικονομικοί θεσμοί.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι εαρινές σύνοδοι — φέτος ήταν προγραμματισμένο να γίνουν από τις 17 ως τις 19 Απριλίου — προσελκύουν πάνω από 10.000 αξιωματούχους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλους στην Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται η έδρα τόσο του ΔΝΤ όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όμως, καθώς οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ προεξοφλούν ότι ο κορωνοϊός θα εξαπλωθεί στην αμερικανική επικράτεια, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα. Μία σκέψη είναι τουλάχιστον ορισμένες από τις εργασίες και τις συναντήσεις να γίνουν μέσω Διαδικτύου, είπαν αξιωματούχοι των δύο διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Επίσημη ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει απλά ότι «αναμένουμε (να ληφθεί) απόφαση για την κλίμακα και το εύρος των εαρινών συνόδων τις επόμενες ημέρες».

Facebook Comments