Στις επιχειρηματικές και καταναλωτικές μονάδες έχουν εμπεδωθεί οι ευνοϊκές συνθήκες από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Ερώτημα ωστόσο οι τάσεις που διαμορφώνονται λόγω κορωνοϊού.

Σημαντική άνοδο σημειώνει τον Φεβρουάριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος, καθώς ανήλθε στις 113,2 μονάδες, έναντι 109,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 19 ετών.

Οπως επισημαίνει ο ΙΟΒΕ, οι επιχειρηματικές προσδοκίες βελτιώνονται έντονα στη Βιομηχανία και ηπιότερα στις Υπηρεσίες, ενώ σημαντική ενίσχυση παρουσιάζει και η καταναλωτική εμπιστοσύνη, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2000. Πάρα τις επιμέρους κλαδικές διαφοροποιήσεις, καταγράφεται αισιοδοξία για την πορεία της ζήτησης στο προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ αμβλύνεται σημαντικά και η απαισιοδοξία στα νοικοκυριά.

Συνολικά, φαίνεται πως στις επιχειρηματικές και καταναλωτικές μονάδες έχουν εμπεδωθεί οι ευνοϊκές συνθήκες από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία κατά τους τελευταίους μήνες και οι θετικές προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί. Αυτές εκφράζονται, ανάμεσα στα άλλα, στη σταδιακή μείωση του κόστους χρηματοδότησης, φοροελαφρύνσεις, όπως και άλλες αναμενόμενες ευνοϊκές δημοσιονομικές παρεμβάσεις.

Facebook Comments