Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί παγκοσμίως από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 100.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το οποίο βασίζεται σε ανακοινώσεις υπουργείων Υγείας και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ακόμη 2 άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα αυτή στους 9, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 154 φθάνοντας τα 577, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, από 115 που ήταν προηγουμένως, δήλωσαν σήμερα οι ιατρικές αρχές.

Τα Υπουργείο Υγείας και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) δήλωσαν ότι ένας άνθρωπος έχει πεθάνει από τον ιό, ενώ ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι υπήρξε και δεύτερος θάνατος.

Ακόμη, η αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι δύο μέλη του προσωπικού της βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι έχουν απομονωθεί και αναρρώνουν κατ΄οίκον.

Στην Ολλανδία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, και η χώρα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον ιό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε τους πιο πρόσφατους αριθμούς σε ημερήσια επικαιροποίηση των στοιχείων. Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα είναι ένας 86χρονος που πέθανε σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε στους 210, δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής (του τμήματος) μολυσματικών ασθενειών στην εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κορωνοϊό, όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες.

Facebook Comments