Τη μέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων, ένα σχολείο στη Ρόδο ανακοίνωνε ότι τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά. Επανάσταση; Ναι. Όχι όμως κατά της κυβέρνησης.

Το σχολείο έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια την επανάσταση της πληροφορικής την οποία χρησιμοποιεί ήδη, σε πολλές δραστηριότητές του. Οι μαθητές του, ακόμα και του Δημοτικού, είναι εκπαιδευμένοι στο e-learnig, όχι περιμένοντας τον κορονοϊό, αλλά επειδή απλώς αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μοντέρνοι άνθρωποι μαθαίνουν – και τώρα και στο μέλλον.

Έτσι, τη μέρα που όλα τα δημόσια σχολεία κατέβασαν ρολά, οι μαθητές του «Ροδίων Παιδεία» απλώς άνοιξαν στο σπίτι τον υπολογιστή τους και, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα του σχολείου τους που λειτουργούσε ήδη για πλήθος εφαρμογών, μπήκαν στην ηλεκτρονική τους τάξη παρακολουθώντας μαζί με τους συμμαθητές τους τον δάσκαλο ή τον καθηγητή και συμμετείχαν στο μάθημα, όπως θα το έκαναν με φυσική παρουσία.

Μας έκανε εντύπωση που ένα σχολείο της Ρόδου βάζει τα γυαλιά σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο μόλις τώρα άρχισε να… συζητάει για το e-learnig, και το ψάξαμε λίγο περισσότερο. Διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχολείο καθώς διαθέτει τμήμα συμβουλευτικής με ψυχολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς, Ιατρό Εργασίας σε μόνιμη βάση, εργαστήρια Φυσικής και Χημείας, χώρους μουσικής εκπαίδευσης, αίθουσες θεάτρου, αθλητικές εγκαταστάσεις ακόμα και βοτανικό κήπο στον οποίο καλλιεργούν βιολογικά λαχανικά τα ίδια παιδιά.

Χαρήκαμε που υπάρχουν στη χώρα τέτοια παραδείγματα εκπαιδευτικής αντίληψης και μελαγχολήσαμε διαβάζοντας την ανακοίνωση μια παράταξης “εκπαιδευτικών” του Δημοσίου και είναι κατά του e-learning, κατά της αύξησης του ωραρίου ή της παράτασης του σχολικού έτους για την κάλυψη των μαθημάτων που χάνονται, αλλά υπέρ της… ακεραιότητας της καλοκαιρινής τους άδειας, από την οποία δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό! Ίσως θα έπρεπε το Υπουργείο Παιδείας να τους στείλει όλο το καλοκαίρι για σεμινάριο στο «Ροδίων Παιδεία» για να διαπιστώσουν ότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, που – τι έκπληξη – λειτουργεί!

Facebook Comments