Το νέο ηλεκτρικό CITROËN AMI οδηγείται χωρίς δίπλωμα

Σάλτας Νίκος

Το νέο ηλεκτρικό CITROËN AMI οδηγείται χωρίς δίπλωμα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
Η Citroën με το ami εφηύρε την 100% ηλεκτρική κινητικότητα για όλους, από την ηλικία των 14 ετών (για τη Γαλλία). Ένα ultra-compact, ευέλικτο και πολύχρωμο όχημα που έχει πολλά και μεγάλα πλεονεκτήματα, με τα οποία ξεφεύγει από τις τυπικές νόρμες της κινητικότητας. Τα ανταγωνιστικά πακέτα με τα οποία θα προσφέρεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που θα κάνει τις μετακινήσεις μια τελείως νέα εμπειρία που απευθύνεται σε όλους.

Το άνοιγμα των “συνόρων” για την κινητικότητα κάθε πολίτη, έχει προγραμματιστεί για λανσάρισμα στις 30 Μαρτίου στη Γαλλία και λίγους μήνες μετά, στην Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και τη Γερμανία. Οι πρώτες παραδόσεις του ami, είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Ιούνιο στη Γαλλική αγορά.

Το ami 100% ËLECTRIC με μια ματιά

Αντικομφορμιστικό αντικείμενο κινητικότητας

  • Είναι 100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ: οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές και έτσι εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, έχει εξασφαλισμένη και την καθημερινή πρόσβαση στα αστικά κέντρα, με ένα εύκολο, τελείως αθόρυβο και ευχάριστο στο χειρισμό τρόπο. Η μπαταρία του, για πλήρη φόρτιση, χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου - όπως ακριβώς ένα smartphone.
  •  Είναι ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ: το εξαιρετικά μικρό του μήκος, μόλις 2,41m και ο μικρός κύκλος στροφής (με διάμετρο 7,20m), κάνουν τις αστικές μετακινήσεις και το parking, ιδιαίτερα εύκολες διαδικασίες.
  • Είναι ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Μικρές οι εξωτερικές του διαστάσεις, αλλά πολύ μεγάλοι οι χώροι στην καμπίνα, κάνουν το ami ιδιαίτερα άνετο για δύο επιβάτες που κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Η κλειστή καμπίνα του, προσφέρει προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ με το σύστημα θέρμανσης, προσφέρεται για χρήση και όταν κάνει αρκετό κρύο.
  • ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: το αυθεντικό του στυλ, η συμμετρία στη σχεδίαση και οι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ, κάνουν την εμφάνιση του ami πραγματικά ξεχωριστή. Τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, τα 6 πακέτα χρωματιστών αξεσουάρ και οι προτάσεις για εξατομίκευση, προκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παίξουν, συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία και να φτιάξουν το δικό τους ami.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ:  Στη Γαλλία, επιτρέπεται η χρήση του από την ηλικία των 14 ετών, ενώ όσοι είναι από 16 χρονών και πάνω, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών κρατών. Είτε έχει κάποιος δίπλωμα οδήγησης, είτε όχι, το ami είναι για όλους!
  • ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ “A LA CARTE”: Το ami είναι προσβάσιμο σε όλους, κάθε στιγμή, μέσα από τις προσφορές που θα αφορούν στη χρήση του, είτε για ένα λεπτό της ώρας, είτε για ένα χρόνο αλλά και παραπάνω, για διαμοίρασμα (car-sharing), ενοικίαση ή αγορά.
  • OIKONOMIKO: Οι προσφορές που αφορούν το ami, είναι super ανταγωνιστικές και προσαρμόζονται στην εκάστοτε χρήση. Η μακροχρόνια μίσθωση, ξεκινά από το μηνιαίο ποσό των €19,99 στη Γαλλία (πρόγραμμα amiami: με συμβόλαιο διάρκειας 48 μηνών και προκαταβολή €2.644).

Free2Move car-sharing (διαμοίρασμα): από €0,26/min (με μηνιαία συνδρομή στην υπηρεσία που έχει πάγιο €9.90)

Αγορά: από €6.000 (τιμή μετά φόρων για την έκδοση amiami).

  • ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ: το ami διαφημίζεται στις αλυσίδες των καταστημάτων FNAC και DARTY. Το ami θα μπορεί να “έρχεται” στο ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές του, σε ορισμένα σημεία που θα δίνουν τη δυνατότητα για test drive και πιο εκτεταμένη γνωριμία.
  • ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ: το ami μπορεί να φτάσει απευθείας στο σπίτι για τη μέγιστη άνεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Για τη συντήρηση του ami, η Citroen έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο Δίκτυο από ανεξάρτητους, αλλά εγκεκριμένους επισκευαστές, τα συνεργεία της αλυσίδας Euro Repar Car Services, αλλά και κάποιους από τους dealers της Citroën.