Με μερεμέτια, τα οποία είχαν μπει στον «πάγο» λόγω φόρτου εργασίας ή προκύπτουν, μετά την υποχρεωτική – ελέω κορωνοιού – παραμονή στο σπίτι, αποφασίζουν να ασχοληθούν οι Έλληνες.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της διαδικτυακής πλατφόρμας εύρεσης επαγγελματιών Douleutaras, η οποία εξυπηρετεί 20.000 χρήστες σε μηνιαία βάση, το χρονικό διάστημα από 10 έως και σήμερα έχει λάβει αιτήματα για τη διεκπεραίωση περισσότερων από 6.700 εργασιών, εκ των οποίων πάνω από 1.600 ολοκληρώθηκαν. «Οι πιο πολλές κρούσεις, που έχει και εξυπηρετεί το δίκτυο επαγγελματιών του Douleutaras το τρέχον διάστημα, αφορούν κυρίως σε υπηρεσίες καθαρισμού, αλλά και επείγουσες εργασίες, όπως υδραυλικές και ηλεκτρολογικές βλάβες, επισκευές οικιακών συσκευών και απολυμάνσεις», επισημαίνουν σε MarketNews.gr και DailyPost.gr εκπρόσωποι της πλατφόρμας και συνεχίζουν: «Ως προς τη γεωγραφική διασπορά, η πλειονότητα των αιτημάτων προέρχεται από το κέντρο της Αθήνας, με τον Πειραιά, τη Γλυφάδα και το Χαλάνδρι να ακολουθούν κατά πόδας».

Σύμφωνα με τον CEO και co-founder του Douleutaras, κ. Ανδρέα Γραμμάτη, οι λόγοι, που οι χρήστες προχωρούν σε αιτήματα και διεκπεραιώσεις εργασιών μέσω της πλατφόρμας, παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι πολλοί. «Καταρχάς, μένουμε περισσότερο εντός του σπιτιού, με συνέπεια να δημιουργούνται επιπλέον ανάγκες ή βλάβες, τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε άμεσα», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Παράλληλα, η πλειονότητα των καταναλωτών έχει στραφεί προς το Internet, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η εμπιστοσύνη, που δείχνει το κοινό στην πλατφόρμα, αναφορικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τους επαγγελματίες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Douleutaras αναμένεται να θέσει σε λειτουργία εντός της τρέχουσας εβδομάδας μία νέα υπηρεσία Ολικού Καθαρισμού. «Οι οικιακές βοηθοί, που ανήκουν στο δίκτυο της πλατφόρμας, θα προχωρούν σε απολύμανση του χώρου του πελάτη με ειδικά καθαριστικά, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση», εξηγεί ο κ. Γραμμάτης, τονίζοντας πως πρόκειται για μία προσπάθεια, που έχει ως στόχο να περιορίσει τη μετάδοσης του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται πως από την ίδρυσή του το 2015 ο Douleutaras έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 160.000 εργασίες, ενώ συνεργάζεται πλέον με 3.000 επαγγελματίες από 90 διαφορετικές ειδικότητες, τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Θεσσαλονίκη. Οι ειδικότητες καλύπτουν όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, όπως επείγουσες εργασίες – τεχνικές ή άλλες – μετακομίσεις, ανακαινίσεις και υπηρεσίες καθαρισμού. Η παγκόσμια καινοτομία της πλατφόρμας, που τη διαφοροποιεί από αντίστοιχες του εξωτερικού, έγκειται στο επιχειρηματικό της μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο λαμβάνει την προμήθεια από την παρεχόμενη υπηρεσία μόνον εφόσον αυτή ολοκληρωθεί από τον συνεργαζόμενο επαγγελματία.

Το top10 των εργασιών το 2019

Ο καθαρισμός του σπιτιού ήταν η κορυφαία επιλογή των χρηστών του Douleutaras τη χρονιά, που πέρασε, με τα σχετικά αιτήματα να υπολογίζονται σε πάνω από 40.000. Μεγάλη αύξηση (+47%) συγκριτικά με το 2018 γνώρισαν και οι μετακομίσεις, έχοντας αναρτηθεί περίπου 12.000 αιτήσεις. «Από το σύνολο των κρούσεων, που είχαμε για μετακίνηση εντός του ίδιου νομού, το 26% είχαν σημείο εκκίνησης τον Δήμο Αθηναίων», εξηγούν οι παραπάνω εκπρόσωποι, τονίζοντας πως την τετράδα συμπληρώνουν Πειραιάς, Μαρούσι και Ζωγράφου.

Περίπου 11.000 εργασίες για τοποθέτηση, συντήρηση και επισκευή κλιματιστικού αναρτήθηκαν πέρυσι, ενώ εξίσου κορυφαία υπηρεσία αναδείχθηκε για το ίδιο διάστημα και αυτή, που έχει να κάνει με τα υδραυλικά (10.000 αιτήματα).

Παρά την εποχικότητα, οι ελαιοχρωματισμοί κατέλαβαν την πέμπτη θέση στις επιλογές των χρηστών, αφού το 2019 ζητήθηκαν μέσω της πλατφόρμας περισσότερα από 8.000 εργασίες (αύξηση 66% σε σχέση με το 2018), ενώ περισσότεροι από 5.500 καθαρισμοί από συνεργεία ολοκληρώθηκαν το περασμένο έτος, με το κόστος να ποικίλει ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, τον αριθμό ατόμων, που χρειάζονται για τον καθαρισμό, αλλά και την πολυπλοκότητα των εργασιών.

Στις δύο τελευταίες θέσεις των προτιμήσεων βρέθηκαν εργασίες, που αφορούσαν σε κατασκευή, επισκευή ή συντήρηση επίπλων και κουφωμάτων, αλλά και αυτές για τοποθετήσεις – επισκευές τεντών σκίασης, με τα σχετικά αιτήματα να υπολογίζονται σε 5.000.

Facebook Comments