Του Νίκου Σάλτα. Με την πανδημία να δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στην Ιταλία, η μεγάλη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat δεν θα μπορούσε να μην συνδράμει στην διαχείριση της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Mike Manley έκανε γνωστό σε εργαζομένους της FCA πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει την παραγωγή μασκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η παραγωγή των μασκών θα γίνεται σε ένα κινέζικο εργοστάσιο της εταιρίας, το οποίο θα κατασκευάζει 1 εκατομμύριο μάσκες μηνιαίως.

Η FCA και η Ferrari, και οι δύο ελέγχονται από την Exor, την επενδυτική εταιρία  της οικογένειας Ανιέλι, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Siare Enginnering τη μεγαλύτερη στην Ιταλία εταιρία παραγωγής αναπνευστήρων, προκειμένου να βοηθήσουν στον διπλασιασμό της παραγωγής μηχανημάτων που θεωρούνται σωτήρια και που χρειάζονται επειγόντως στην κρίση του κορονοϊού, όπως δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι της εταιρίας.

Η FCA έχει αναστείλει προσρινά τη λειτουργία των περισσότερων εργοστασίων της σε όλο τον κόσμο ως απάντηση στην εξάπλωση του ιού και της επακόλουθης βουτιάς στην παγκόσμια ζήτηση για αυτοκίνητα. Και η Ferrari έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της και στα δύο εργοστάσιά της στην Ιταλία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Herbet Diess δήλωσε πως και η VW θα κατασκευάσει και αυτή προστατευτικές μάσκες σε ένα εργοστάσιό της στη Κίνα, ενώ θα προμηθεύσει τις γερμανικές αρχές με συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας, μάσκες, απολυμαντικά και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Παράλληλα η VW βρίσκεται σε συνομιλίες για να κατασκευάσει αναονευστήρες μιας και διαθέτει περισσότερους από 125 βιομηχανικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές που έως τώρα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πρωτότυπων εξαρτημάτων για οχήματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας.

Ο Diess πρόσθεσε πως είναι πολύ πιθανό το κλείσιμο των εργοστασίων του VW Group να επεκταθεί πέραν των δύο και τριών εβδομάδων που έχει αρχικά ανακοινωθεί, μιας και η πανδημία δεν δείχνει να περιορίζεται, ενώ τόνισε πως η πανδημία δημιουργεί πρωτοφανείς επιχειρησιακές και οικονομικές προκλήσεις, λέγοντας μάλιστα πως η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πιο δραματική για τις εταιρείες ακόμη και από αυτή που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 και το 2009.

 

Facebook Comments