Το δολάριο συνέχισε να ενισχύεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών και ευρωπαϊκών αγορών και τα μεγαλύτερα «θύματα» από την άνοδο του δολαρίου ήταν τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, δεν υπήρξε εμφανής καταλύτης για την πτώση στα NZD/USD και AUD/USD.

Κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, το ΑΕΠ στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 0,9% το πρώτο τρίμηνο του 2013, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση μόλις κατά 0,7%, πάνω από το 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Παρ’ όλα αυτά, η ισοτιμία USD/JPY εξακολουθεί να διαπραγματεύεται γύρω από το 102,50, επίπεδο που διέσπασε χθες για πρώτη φορά σε διάστημα 4,5 ετών.
Στη Νέα Ζηλανδία ο επιχειρηματικός δείκτης PMI τον Απρίλιο ενισχύθηκε στο 54,5, χωρίς να καταφέρει να «φρενάρει» την πτώση στο δολάριο Νέας Ζηλανδίας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ για όγδοη διαδοχικά ημέρα.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός τον Απρίλη επιβεβαιώθηκε στο 1,2% σε ετήσια βάση, εντός των εκτιμήσεων της αγοράς.
Ο αξιωματούχος της Fed, Plosser, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μιλάνο ανέφερε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE της Fed θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013 με την υποχώρηση της ανεργίας. Τόνισε ότι η αδύναμη οικονομία και η αγορά εργασίας μπορεί να αλλάξουν την πολιτική της Fed.

Ωστόσο, ο Plosser δεν διατηρεί δικαίωμα ψήφου εντός της FOMC και επομένως οι απόψεις του δεν ασκούν σημαντική επιρροή στην αγορά συναλλάγματος.

Η ισοτιμία AUD/USD εξακολουθεί να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το 0,9800. Πιθανή στήριξη στο 97,89 και αντίσταση στην ισότητα.

Facebook Comments