Ο γενικός δείκτης διατηρείται πάνω από τις 1.100 μονάδες, συγκεκριμένα διαπραγματεύεται πάνω από τις 1.110 και πλέον η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 1.120 μονάδες, που αν διασπαστούν με όγκο, η αγορά θα μπορούσε να βρεθεί μέχρι τέλος του μήνα σε πολύ σημαντικά και συνάμα υψηλά επίπεδα, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Διάχυτη είναι η πληροφορία στην αγορά ότι ενδεχομένως και σήμερα η Fitch ή κάποιος από τους ξένους οίκους αξιολόγησης θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των τραπεζών. Αυτό και μόνο απογειώνει τον κλάδο που ενισχύεται με κέρδη της τάξης του 7%, στα επίπεδα των 300 μονάδων.

Επιπρόσθετα, η Eurobank, πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη, ενισχύεται σχεδόν κατά 15%, στα 0,6020 ευρώ, ακολουθεί η Πειραιώς, η οποία θέλει να κόψει το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα, με τη μετοχή της να ενισχύεται πάνω από 9%, στα 0,54 ευρώ  και άνω του 10,35 ανέρχονται τα κέρδη της Εθνικής, στο 1,39 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν ρευστότητα και παίρνουν τα κερδισμένα από τις μετοχές του 25άρη που υπεραπέδωσαν στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σημειώνεται ότι μια σειρά από μετοχές βρέθηκαν στα υψηλά έτους ή τέλος πάντων, πολύ κοντά σε αυτά.

Φήμες κάνουν λόγο για προσέγγιση της Ιντραλότ από την Third Point, ενώ η αγορά αποτιμά θετικά τον περιορισμό των ζημιών της Coca Cola, αλλά και τις εναλλακτικές αγορές δραστηριοποίησης οι οποίες συγκράτησαν την αιμορραγία από την κατανάλωση της Ευρώπης.

Ελεγχόμενες απώλειες για ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίο, με την πτώση να μη συνδέεται με τα αποτελέσματα, αλλά με το profit taking στα χαρτιά. Ίδια εικόνα για ΣΩΛΚ και Βιοχάλκο. Οι συναλλαγές για μία ακόμα συνεδρίαση αναμένεται να χτυπήσουν… «κατοστάρα», που σημαίνει ότι οι ξένοι ήρθαν για να… μείνουν.

Facebook Comments