Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό, με τη χώρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού, στο μήνυμά της το οποίο θα μεταδοθεί την προσεχή Κυριακή, 5 Απριλίου, η βασίλισσα θα αναφερθεί διεξοδικά στις εξελίξεις στο ζήτημα του φονικού ιού.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι «Η αυτού Μεγαλειώτης, βασίλισσα Ελισάβετ, έχει βιντεοσκοπήσει ειδικό μήνυμα για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και για την Κοινοπολιτεία, σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα», προσθέτοντας πως «το τηλεοπτικό μήνυμα θα μεταδοθεί την Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, στις 8 μ.μ (10 η ώρα Ελλάδος)».

Το τέταρτο διάγγελμα

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην εξουσία να απευθύνει διάγγελμα. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Προ ολίγων ημερών, η βασίλισσα είχε γράψει μήνυμα αλληλεγγύης προς το βρετανικό έθνος, καλώντας τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα στην κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του ιού.

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

Παράλληλα, η Βρετανία κατέγραψε σε μια ημέρα 684 νέους θανάτους που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σημειώνοντας νέο ρεκόρ που σηματοδοτεί την επιτάχυνση του ρυθμού διασποράς του ιού, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να υπερβαίνει πλέον τις 3.600.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 684 και πλέον διαμορφώνεται σε 3.605, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 38.168 σε σύνολο 173.784 ελέγχων.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχή ημέρα που ο αριθμός των θανόντων στη Βρετανία παρουσιάζει αύξηση.

Facebook Comments