Πέτσας: «Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για νέα μέτρα για τον κορωνοϊό»

MarketNews

Πέτσας: «Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για νέα μέτρα για τον κορωνοϊό», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  τόνισε ότι τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι για τους ασυνεπείς και όχι για τους συνεπείς. Θα αποφασιστούν σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την σύσκεψη με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των μέτρων  για τον περιορισμό μετακινήσεων που έχουν οριστεί».

Τόνισε δε ότι «ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων μέτρων που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς θα αποφασιστούν σήμερα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη σύσκεψη που θα έχει με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι  θα υπάρξει περιορισμός στον αριθμό, αλλά και τη διάρκεια των μετακινήσεων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο των διοδίων.

Επανέλαβε ότι «η αυστηροποίηση των μέτρων θα έχει να κάνει με τους ασυνεπείς και όχι με τους συνεπείς», ενώ επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τέλος, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε στην ουσία ότι επίκειται παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο να μείνει σπίτι και να μην προστατεύουμε την πρώτη κατοικία».