Τριάντα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο στην ηπειρωτική Κίνα, σε μια άνοδο από 19 που είχαν καταγραφεί μια μέρα νωρίτερα, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των αποκαλούμενων εισαγόμενων κρουσμάτων και οι περιπτώσεις μεταδόσεων στο εσωτερικό της χώρας, δείχνοντας τις δυσκολίες εξάλειψης της επιδημίας.

Η εθνική επιτροπή υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως 25 από τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες είναι άνθρωποι που εισήλθαν στη χώρα, έχοντας ταξιδέψει στο εξωτερικό. Μια μέρα νωρίτερα, οι περιπτώσεις αυτές ήταν 18.

Από την έναρξη της επιδημίας, στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί 81.669 μολύνσεις, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.329.

Παρόλο που τα κρούσματα σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί δραματικά μετά την κορύφωση της επιδημίας τον Φεβρουάριο, όταν εκατοντάδες νέες λοιμώξεις καταγράφονταν κάθε μέρα, οι αρχές εξακολουθούν να μην μπορούν να σταματήσουν εντελώς νέες μολύνσεις, παρά την επιβολή δραστικών μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας.

Τα εισαγόμενα κρούσματα και οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, που είναι φορείς του ιού και μπορεί να τον μεταδώσουν σε άλλους χωρίς να παρουσιάσουν οι ίδιοι συμπτώματα, έχουν γίνει μεταξύ των κύριων ανησυχιών των κινεζικών αρχών τις τελευταίες εβδομάδες. Η χώρα έχει κλείσει τα σύνορά της σχεδόν σε όλους τους αλλοδαπούς καθώς ο ιός εξαπλώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι Κινέζοι υπήκοοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Facebook Comments