Αδιανόητο - Ο Τραμπ συστήνει να πάρουν όλοι φάρμακο κατά της ελονοσίας

MarketNews

Αδιανόητο - Ο Τραμπ συστήνει να πάρουν όλοι φάρμακο κατά της ελονοσίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε τους πολίτες να πάρουν ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο κατά της ελονοσίας για να προστατευτούν από τον νέο κορονοϊό, παρά την έλλειψη στοιχείων για την αποτελεσματικότητά του αλλά και τις δυνητικά σοβαρές παρενέργειες.

«Τι έχετε να χάσετε; Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την υγειονομική κρίση. Πρόσθεσε μάλιστα πως «μπορεί να το πάρει» ο ίδιος, αν και θα πρέπει να ρωτήσει πρώτα τους γιατρούς του.

Όμως, την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Άντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων και μέλος του πυρήνα αντιμετώπισης της κρίσης της Covid-19 που έχει συστήσει ο Λευκός Οίκος, ρωτήθηκε εάν το φάρμακο που πρότεινε σήμερα ο Τραμπ θεραπεύει από τον ιό απάντησε το εξής: «Η απάντηση είναι όχι (…) και τα αποδεικτικά στοιχεία για τα οποία μιλάτε ... είναι ανεκδοτολογικά».