Γιατί το Μαξίμου κόβει μαχαίρι τη συζήτηση περί χαλάρωσης

MarketNews

Γιατί το Μαξίμου κόβει μαχαίρι τη συζήτηση περί χαλάρωσης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κανένα σενάριο χαλάρωσης των περιορισμών κυκλοφορίας δεν είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, και αυτό γιατί η κυβέρνηση θέλει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα ότι ως το τέλος Απριλίου δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση, αλλά απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αυτοπεριορισμού.

Αυτό θεωρείται κομβικό να τονιστεί για μια σειρά από λόγους. Αφενός, είναι η κόπωση των πολιτών από την παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, αλλά και ο εφησυχασμός ορισμένων από τα ενθαρρυντικά μηνύματα που προκύπτουν από την πορεία της επιδημίας και την «επιπέδωση» της καμπύλης, όπως τόνισε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας. Αφετέρου, είναι οι καλές καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών που, συνδυαστικά με μια συζήτηση για χαλάρωση μέτρων, μπορεί να ωθήσει πολίτες σε βόλτες.

Εξάλλου, η δυναμική της πανδημίας είναι απρόβλεπτη. Με άλλα λόγια, ακόμα και με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει δυσάρεστες εξελίξεις το επόμενο διάστημα, ιδίως εφόσον δεν υπάρξει πλήρης τήρηση των κανόνων. Κάπως έτσι, το μήνυμα που δίνεται είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση για άρση των περιορισμών μέσα στον Απρίλιο, έναν μήνα που εξ’ αρχής εθεωρείτο κομβικός.

Η όποια συζήτηση -όχι ανακοινώσεις- θα ξεκινήσει μετά τις 27 του μήνα και εφόσον αξιολογηθεί η πορεία ως τότε, ενώ παράλληλα το καθεστώς περιορισμών θα παρατείνεται έτι περαιτέρω. Κομβικός, δε, για την επόμενη μέρα θα είναι ο ρόλος του υπουργείου Υγείας που, μαζί με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, θα αποφασίσει πώς και με ποιους όρους θα υπάρξει ένα «σχέδιο εξόδου», εφόσον όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν ως το τέλος του Απριλίου.

Ο εξ απορρήτων