Με προκλητικό τρόπο και πιστός στις πρακτικές που ακολούθησε το καλοκαίρι του ’15 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής κάλεσε το Χρήστο Σταϊκούρα να ηχογραφήσει το σημερινό Eurogroup.

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης είπε στον υπουργό οικονομικών πως ελπίζει να έχει ηχογραφήσει και τα προηγούμενα Eurogroup στα οποία έχει συμμετάσχει.

«Ελπίζω ο κ.Σταικουρας να ηχογραφήσει σήμερα και τις προηγούμενες φορές να έχει ηχογραφήσει πατώντας το κουμπί record στην τηλεδιάσκεψη που έχει, γιατί η ιστορία απαιτεί από εμάς να καταθέσουμε πρακτικά για το τι είπαμε εκ μέρους των πολιτών τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης»

Νωρίτερα ο υπουργός οικονομικών αντιπαρατέθηκε σε υψηλούς τόνους με τον Γιάννη Βαρουφάκη λέγοντας πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις συμβουλές που του έδωσε για Veto στη σημερινή διαδικασία γιατί έτσι θα οδηγούσε τη χώρα στο καλοκαίρι του 2015.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Έχω επίγνωση των ευθυνών μου απέναντι στη χώρα και με αυτό το κριτήριο θα δράσω μακριά από δημιουργικές ασάφειες σαν αυτές που μας κόστισαν και θα μας κοστίζουν»

Γιάννης Βαρουφάκης: «Η Ιστορία κρίνει τους υπουργούς οικονομικών όχι ο ένας τον άλλον, θα μας κρίνει και σας κι εμένα η ιστορία. Με την απάντηση που δώσατε σε μένα όμως κάνετε ένα κακό στον εαυτό σας. Σήμερα θα πρέπει να πάτε να δώσετε μια μάχη και το μόνο όπλο που έχετε είναι το όπλο ενός εν δυνάμει βέτο. Μόλις το απολέσατε. Πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας στην ολομέλεια της Βουλής σας εξώθησε να ασκήσετε veto κι εσείς στείλατε μέσα απ’ αυτό το κοινοβούλιο ένα μήνυμα στο Γερμανό υπουργό οικονομικών και στους υπόλοιπους σκληρούς ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Πετάξατε στο καλάθι των σκουπιδιών τη μόνη διαπραγματευτική δύναμη που είχατε σήμερα στο Eurogroup . Δεν είχατε το δικαίωμα να κάνετε αυτό το κακό στον εαυτό σας»

Χρήστος Σταϊκούρας: «Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια διδάσκονται το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως ενα από τα κορυφαία παραδείγματα προς αποφυγή . Επί ημερών σας έγινε η μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων από το 2010 και χρειάστηκε η επόμενη κυβέρνηση να κάνει επώδυνη ανακεφαλαιοποίηση. Τώρα να μιλάτε εσείς πάει πολύ.

Δεν θέλω να οδηγήσω τη χώρα μου εκεί που την οδηγήσατε εσείς το καλοκαίρι του 2015, δεν έχω απεμπολήσει κανένα δικαίωμα. Μιλάτε σε ένα υπουργό ο οποίος μέχρι τώρα εκπροσωπώντας την χώρα έχει πετύχει σε εφτά μήνες δύο θετικές αξιολογήσεις, εκταμίευση πόρων για την Ελλάδα, μειώσεις φόρων, παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και αντιμετώπιση της Ελλάδας όχι ως μία εξαίρεση αλλά ως κανόνα. Δεσμεύομαι ότι θα παλέψω να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα»

Facebook Comments