Επίσημη στήριξη Ομπάμα στην υποψηφιότητα Μπάιντεν

MarketNews

Επίσημη στήριξη Ομπάμα στην υποψηφιότητα Μπάιντεν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα την υποστήριξή του στην προεκλογική εκστρατεία που διεξάγει ο πρώην αντιπρόεδρός του, ο Τζο Μπάιντεν, κρίνοντας ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο είναι σε θέση να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς «μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές», σε μια χώρα που θρηνεί από την κρίση του νέου κορωνοϊού .

«Και πιστεύω ότι ο Τζο έχει όλα τα προσόντα που χρειαζόμαστε από έναν πρόεδρο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε βίντεο και σε μια ανακοίνωση.

«Ο Τζο έχει την ψυχραιμία και την εμπειρία να μας καθοδηγήσει μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές και να μας θεραπεύσει σε μια μακρά ανάκαμψη», πρόσθεσε, και «γι αυτό είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω τον Τζο Μπάιντεν να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ακόμα πολύ δημοφιλής στους Δημοκρατικούς, ο Ομπάμα προσφέρει σημαντική στήριξη στον 77χρονο πρώην αντιπρόεδρό του, ο οποίος πρέπει να συσπειρώσει το κόμμα εάν θέλει να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Νωρίτερα:

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να εκφράσει την υποστήριξή του στην προεκλογική εκστρατεία που διεξάγει ο αντιπρόεδρός του, ο Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να ενώσει το Δημοκρατικό Κόμμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ανέφεραν δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Ηανακοίνωση πρόκειται να γίνει μέσω ενός βίντεο που θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα, είπε η μία από αυτές τις πηγές.

Χθες ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο τελευταίος από τους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών, έκανε γνωστό ότι στηρίζει τον Μπάιντεν.

Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ παραμένουν δύο από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες εντός του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο πρώην πρόεδρος είχε παραμείνει ουδέτερος όσο οι υποψήφιοι για το χρίσμα έδιναν τη δική τους μάχη επί σχεδόν έναν χρόνο για το ποιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 3 Νοεμβρίου.

Η στήριξη του Ομπάμα «θα είναι κάτι που θα αλλάξει τα πάντα για τον αντιπρόεδρο», είπε ο Άντζουαν Σιράιτ, υπεύθυνος για τη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος.

«Είναι ένας ενοποιητικός παράγοντας που θα βοηθήσει να γεφυρωθεί το κόμμα μετά την έντονη εκστρατεία των προκριματικών και θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός», πρόσθεσε.