Δεκτές οι παραιτήσεις Αθανασόπουλου - Μέργου από Στουρνάρα

MarketNews

Δεκτές οι παραιτήσεις Αθανασόπουλου - Μέργου από Στουρνάρα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Δεκτές έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τις παραιτήσεις των κ. Μέργου, από τη γενική γραμματεία του ΥΠΟΙΚ και Αθανασόπουλου, από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας.

Λόγος της παραίτησης, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Αθανασόπουλου, η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, επί προεδρίας του. Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασόπουλος του παρέχεται έτσι η ευκαιρία να αποδείξει ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο κ. Μέργος χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη εναντίον του, νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη, τονίζοντας οτι δεν συμμετείχε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Η ποινική δίωξη αφορά τη σύμβαση που υπέγραψε η ΔΕΗ το 2007 με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

Νέος υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο έως τη Δευτέρα.

Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των κ. κ. Μέργου και Αθανασόπουλου, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας.

"Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.»

Η δήλωση παραίτησης Μέργου:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

"Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.

"Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.

"Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.

"Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Με τιμή

Γεώργιος Μέργος"

 

Η δήλωση παραίτησης Αθανασόπουλου:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

"Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

"Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.

"Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

"Με εκτίμηση

Τάκης Αθανασόπουλος"