Η υπό κρατική ιδιοκτησία ολλανδική τράπεζα ABN AMRO θα προχωρήσει στην περικοπή 400 θέσεων εργασίας, περίπου το 2% του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων της, εν όψει πιθανής πώλησής της.

Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση των καθαρών κερδών της στο πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 17% σε 415 εκατ. ευρώ, καθώς αυξήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχει χορηγήσει.

Η ABN είχε εξαγορασθεί μερικά το 2007 από τον βελγικό όμιλο Fortis και ένα χρόνο αργότερα εθνικοποιήθηκε από το ολλανδικό κράτος στο πλαίσιο της διάσωσης του βελγικού ομίλου.

Ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων της τράπεζας επικεντρώνεται σήμερα στην Ολλανδία, η οποία έχει πληγεί από την ύφεση. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν αυξηθεί στην ολλανδική αγορά, καθώς αυξήθηκαν η ανεργία και ο αριθμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν.

Η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Νοέμβριο, θέλει να ιδιωτικοποιήσει την ABN, αλλά δεν έχει ορίσει ημερομηνία. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει τις επιλογές που υπάρχουν, εκτός της πλήρους διάθεσης των μετοχών της τράπεζας μέσω του χρηματιστηρίου, για να ανακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που πλήρωσε για να την κρατικοποιήσει.

Facebook Comments