Λίγο πριν την πτώχευση και πάλι η Αργεντινή

MarketNews

Λίγο πριν την πτώχευση και πάλι η Αργεντινή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ένα βήμα πριν την πτώχευση βρίσκεται για ένατη φορά στην ιστορία της η Αργεντινή, με τη χώρα να βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση για την αναδιάρθρωση χρέους σε ξένο νόμισμα ύψους 65 δισ. δολαρίων. Η προσφορά εκπνέει αύριο, Παρασκευή και έχει ήδη απορριφθεί από μία ομάδα μεγάλων διαχειριστών κεφαλαίων.

Επιπλέον στις 22 Μαΐου εκπνέει μία περίοδος χάριτος που είχε για πληρωμές τόκων 500 εκατ. δολαρίων σε τρία ξένα ομόλογα. Εάν δεν βρει λύση, θα είναι η τρίτη χρεοκοπία της χώρας σε περίοδο είκοσι ετών.

Οι μεγαλύτεροι κάτοχοι κρατικών ομολόγων της Λατινοαμερικάνικης χώρας όπως η BlackRock, η Fidelity, η Ashmore και τα funds Greylock Capital, HBK και Pharo Management, δήλωσαν ότι «Δεν στηρίζουν την πρόταση της Αργεντινής για αναβολή πληρωμής τόκων για τρία χρόνια και κεφαλαίου για έξι».