ΗΠΑ: Τριπλασιάστηκε το ποσοστό της ανεργίας- Xάθηκαν 20,5 εκατ. θέσεις μόνο τον Απρίλιο

MarketNews

ΗΠΑ: Τριπλασιάστηκε το ποσοστό της ανεργίας- Xάθηκαν 20,5 εκατ. θέσεις μόνο τον Απρίλιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, τον Απρίλιο χάθηκαν 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και το ποσοστό της ανεργίας τριπλασιάστηκε στο 14,7%. Πρόκειται για το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930. Τόσο υψηλό δεν ήταν το ποσοστό ούτε κατά την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αφού η άμεση αντίδραση κυβέρνησης και Fed είχε συγκρατήσει σε έναν βαθμό τις απώλειες θέσεων.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι μόλις πριν από δύο μήνες το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ ήταν στο αξιοζήλευτο ποσοστό του 3,5%- τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας 3,17 εκατομμύρια Αμερικανοί. Το σύνολο των νέων αιτήσεων για επίδομα από τα μέσα Μαρτίου έχει ανέλθει στα 33,3 εκατομμύρια. Η κατάσταση προβλέπεται μάλιστα να επιδεινωθεί περαιτέρω, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν ανακοινώσει χιλιάδες απολύσεις μεγάλες επιχειρήσεις.