Τσαβούσογλου: «Η ένταξη της Τουρκίας θα καταστήσει την Ε.Ε. ισχυρότερη

MarketNews

Τσαβούσογλου: «Η ένταξη της Τουρκίας θα καταστήσει την Ε.Ε. ισχυρότερη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την Ε.Ε. για ένα κοινό μέλλον, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρα της Ευρώπης.

Στο μήνυμά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισημαίνει ότι η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε., είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση «να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτηs.

Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της Ε.Ε., ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα καταστήσει τις Βρυξέλλες ισχυρότερες στον αγώνα ενάντια του κορωνοϊού, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνει ότι ο εντεινόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός, οι απειλές κατά του πολυμερισμού και οι περιφερειακές συγκρούσεις δοκιμάζουν την ανθρωπότητα, και η Ε.Ε. χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Η στάση της Τουρκίας στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού έδειξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί, πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι η αύξηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς δεν θα είναι μόνο σημαντική για την Ε.Ε., αλλά και για την περιοχή και το μέλλον του διεθνούς συστήματος.