Ο Δήμος Αθηναίων δίνει μαθήματα φιλοζωίας: Δωρεάν microchip σε δεσποζόμενα και αδέσποτα

MarketNews

Ο Δήμος Αθηναίων δίνει μαθήματα φιλοζωίας: Δωρεάν microchip σε δεσποζόμενα και αδέσποτα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην εξασφάλιση της ευζωίας για όλους τους τετράποδους φίλους μας, ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων. 

Πρόκειται για την δωρεάν τοποθέτηση microchip και την καταχώρηση στη βάση δεδομένων του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των στοιχείων για όλους τους δεσποζόμενους σκύλους και γάτες των οποίων οι «κηδεμόνες» είναι κάτοικοι του Δήμου  Αθηναίων.

Η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων είναι υποχρεωτική βάσει του Ν.4039/2012 και η μη συμμόρφωση επιφέρει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Στον Δήμο Αθηναίων αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που πολλοί δημότες και γενικότερα κάτοικοι της πόλης μπορεί να αντιμετωπίζουν -και λόγω της συγκυρίας που ενδεχομένως δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις προβλέψεις του νόμου- αποφασίσαμε να σταθούμε αρωγοί σε όσους πραγματικά θέλουν το καλό των ζώων τους.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2020 και η ηλεκτρονική σήμανση θα γίνεται από τουςκτηνιάτρους του Δήμου κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 201-3239201-2 από τις 09.00 ως τις 16.00

«Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού μας για τη φροντίδα και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για τα δεσποζόμενα και μη, ζώα της πόλης μας. Δεν είναι μόνο ένδειξη πολιτισμού αλλά και μέρος της καθημερινότητας στην Αθήνα», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σημειωτέον ότι αντιδήμαρχος και υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα είναι η Σεραφίνα Αβραμίδου, ενεργή εθελόντρια και φιλόζωη πολύ πριν γίνει αντιδήμαρχος με βαθιά αγάπη για τα ζώα αλλά και γνώση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Η κίνηση του Δήμου Αθηναίων πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους τους δήμους που αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους με φαιδρές δικαιολογίες.