Ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συνέταξε το πανεπιστήμιο Johns Hopkins μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής του. Πάνω από 328.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί από την έναρξη της επιδημίας, ενώ 1.854.900 ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.

COVID-19: Σχεδόν 165.000 οι νεκροί στην Ευρώπη – Οι χώρες χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμο
Η πλέον πληγείσα ήπειρος με σχεδόν 1.955.600 εκατ. κρούσματα, εκ των οποίων 169.932 θάνατοι, η Ευρώπη συνεχίζει τον δρόμο μιας πολύς αργής εξομάλυνσης.

Την ίδια ώρα, ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας εξακολουθεί να ρίχνει βαριά σκιά στη Γηραιά Ήπειρο με μια συρρίκνωση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με πιο αδύναμο ρυθμό σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Markit.

Στον τομέα των αερομεταφορών που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα η βρετανική αεροπορική εταιρία Easyjet ανακοίνωσε την επανάληψη ορισμένων πτήσεων από τις 15 Ιουνίου, κυρίως σε «εσωτερικά δρομολόγια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία», με την εφαρμογή υγειονομικών μέτρων πάνω στο αεροσκάφος. Από την πλευρά του ο κολοσσός Lufthansa επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση για ένα σχέδιο διάσωσης έως εννέα δισεκ. ευρώ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε χθες πως η πανδημία απέχει ακόμη μακράν από το να έχει περιοριστεί, με 106.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται μέσα σε 24 ώρες σε όλο τον κόσμο, ένα ρεκόρ.

Facebook Comments