Η αντιδημοφιλής απόφαση του Μητσοτάκη

MarketNews

Η αντιδημοφιλής απόφαση του Μητσοτάκη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ίσως σε κάποιους φαινόταν ως μια αυτονόητη απόφαση το να ανοίξει η κυβέρνηση τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, με δεδομένη την καλή πορεία της πανδημίας και τα καλά επιδημιλογικά στοιχεία μετά την άρση των περιορισμών από τις αρχές Μαϊου. Δεν ήταν όμως. Και, αν δει κανείς τις δημοσκοπήσεις, θα διαπιστώσει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων και, φυσικά των γονέων, δεν ήταν υπέρ του ανοίξουν οι οι τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, δεν είναι ένας πρωθυπουργός που παίρνει αποφάσεις με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις. Τις διαβάζει και τις συμβουλεύεται, αλλά δεν είναι αυτό το κεντρικό κριτήριο. Ως προς τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ο κ. Μητσοτάκης άκουσαν τους επιστήμονες. Οι λοιμωξιολόγοι, δε, που ήταν άκρως επιφυλακτικοί τις προηγούμενες εβδομάδες, πριν το άνοιγμα των Λυκείων, άλλαξαν εντελώς άποψη τις τελευταίες μέρες, με δεδομένα τα πολύ καλά επιδημιολογικά δεδομένα και το γεγονός ότι φαίνεται ο χαμηλός βαθμός μετάδοσης του ιού ανάμεσα στα παιδιά. 

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, ακολούθησε το μοντέλο που, μέχρι στιγμής, μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους. Ρώτησε τους γιατρούς, τους ανθρώπους που έκαναν τις κρίσιμες εισηγήσεις μέχρι στιγμής, και αυτοί αξιολόγησαν τα στοιχεία και μόνο τα στοιχεία. Κάπως έτσι, η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση που ανακοινώθηκε χθες. Το τι θα κάνει ο κάθε γονέας είναι, βεβαίως, δική του ευθύνη και είναι σαφές ότι πολλά παιδιά δεν θα γυρίσουν στις τάξεις.

Η κυβέρνηση, όμως, έδειξε ότι δεν παίρνει αποφάσεις με γνώμονα τα γκάλοπ και το facebook. Και ευτυχώς. 

Ο εξ απορρήτων