Την απόφαση να διακοπεί οριστικά η φετινή σεζόν (2019/20) πάρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Euroleague, αφού τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊό αποδείχτηκαν άλυτα.

Η τηλεδιάσκεψη των 11 ομάδων με εγγυημένο συμβόλαιο στη Euroleague, ολοκληρώθηκε με την απόφαση να είναι η οριστική διακοπή της φετινής σεζόν. Η πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου στην έναρξη της διαδικασίας πέρασε τελικά, οπότε η σεζόν 2019-20 δεν θα συνεχιστεί.

Σε αυτό συνέβαλλαν οι συνέπειες που δεδομένα προκάλεσε ο κορονοϊός, ενώ υπήρχε μεγάλη πίεση από πλευράς παικτών και κάποιων ομάδων να μην υπάρξει επανέναρξη της διοργάνωσης, αφού υπήρχε φόβος για τραυματισμούς ανάμεσα στα άλλα. Απορρίφθηκε έτσι και κάθε πρόταση, όπως αυτή που έκανε η πόλη της Μαγιόρκα, για να διεξαχθεί ακόμα και σε ουδέτερο έδαφος το υπόλοιπο της σεζόν.

Επισημαίνουμε ότι εκτός της Euroleague, όπου συμμετέχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οριστικά διακόπτεται και το Eurocup, όπου συμμετείχε ο Προμηθέας Πατρών, έχοντας προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναμένεται πλέον επίσημη ανακοίνωση από την διοργανώτρια αρχή, στην οποία θα αναλύονται τα δεδομένα της διακοπής (αν θα υπάρξει πρωταθλητής, τι προβλέπεται για την επόμενη σεζόν και φυσικά πως κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση). 

Νωρίτερα:

Την ακύρωση της υπόλοιπης σεζόν στην Euroleague, για λόγους ασφαλείας, ζήτησε η ELPA (Ένωση Παικτών) με επιστολή που απέστειλε στις ομάδες.

Οι παίκτες ξεκαθάρισαν την θέση τους που δεν είναι άλλη από την οριστική διακοπή της διοργάνωσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιστολή αυτή είναι η συνέχεια των επιφυλάξεων που εξέφρασαν οι αρχηγοί των 18 ομάδων της Euroleague στη σύσκεψη που είχαν το περασμένο Σάββατο (23/05) με τον «ισχυρό άνδρα» της διοργανώτριας αρχής, Τζόρντι Μπερτομέου.

Στην επιστολή της η ELPA αναφέρει ότι ο φόβος εξάπλωσης του ιού και ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών για τους παίκτες που βρίσκονται εκτός προπονήσεων εδώ και 2.5 μήνες είναι οι σημαντικότεροι αποτρεπτικοί παράγοντες για την επανεκκίνηση της σεζόν.

«Μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας δεν είναι αρκετές για να προετοιμαστούν οι παίκτες. Ξέρουμε ότι κάποιοι είχαν πρόσβαση σε προπονητικές εγκαταστάσεις, αλλά άλλοι δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, πριν προστεθεί ότι πάνω από 70 παίκτες που αγωνίζονται στην εφετινή EuroLeague βρίσκονται στις ΗΠΑ, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους για μετάδοση του ιού.

Όπως και να έχει, η συνέχεια πλέον θα έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οι παίκτες δεν θέλουν να επιστρέψουν στα παρκέ, ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές τι θέλουν οι ομάδες.

Facebook Comments