Για δεδομένη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρώσει πολύ γρήγορα τον φράκτη στον Έβρο, ιδίως στο νότιο τμήμα του, που θα είναι έτοιμο σε 10 ημέρες, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς για το πόσο σοβαρές θεωρούνται οι εξελίξεις στην περιοχή, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό έκανε λόγο για λεκτικές υπερβολές, που θα πρέπει να αποφεύγονται, όπως «και να μην παίζονται τα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας». «Κάνουμε αυτό που χρειάζεται, να φυλάσσουμε τα σύνορά μας και να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά και θάλασσα» είπε εμφατικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναπαράγονται και από ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος, αλλά σε τουρκικό. Οι δε εικόνες εργασιών στην περιοχή είναι, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, από άλλες περιοχές και όχι από τη θέση Μελισσοκομείο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε από τα ΜΜΕ να μην τις αναπαράγουν.

Σε ερώτηση για τη δήλωση Δένδια «δεν χρειάζεται ένταση με την Τουρκία για λίγες δεκάδες μέτρα», απάντησε πως έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινίσεις τόσο από το ΥΠΕΞ, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών. «Η ροή στον ποταμό Έβρο μπορεί να αλλάζει, τα σύνορα δεν αλλάζει» ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.

Facebook Comments