Διάθεση για χιούμορ αλλά και για κριτική είχε σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ακρόαση του Γιάννη Στουρνάρα από την επιτροπή της Βουλής.

Αρχικά ο πρώην υπουργός είπε ότι δεν θέλει να κυβερνούν την κοινωνία ούτε Τσιόδρες ούτε διοικητές τραπεζών διευκρινίζοντας όμως ότι τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στον κ. Τσιόδρα ως γιατρό.

«Εκτιμώ απεριόριστα τον κ. Τσιόδρα ως γιατρό αλλά δεν θέλουμε Τσιόδρες να κυβερνούν την κοινωνία. Δεν θέλουμε ούτε τραπεζίτες να κυβερνούν την κοινωνία το εγχείρημα χρεοκόπησε και στην Ιταλία με τον Μόντι και στην Ελλάδα με τον Παπαδήμο. Η ευθύνη διακυβέρνησης ενός τόπου είναι στα χέρια της κυβέρνησης που εκλέγει ο λαός. Αντιπολίτευση μπορεί να ασκούν κόμματα, κοινωνικοί φορείς αλλά όχι θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι έχουν και έξωθεν εξουσίες.»

Στη συνέχεια τo χαλασμένο μικρόφωνο στο έδρανο στο οποίο καθόταν ο Νίκος Φίλης υπήρξε αφορμή για ένα χιουμοριστικό διάλογο ανάμεσα στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Επειδή το μικρόφωνο δεν λειτουργούσε και ο κύριος φίλης δεν ακουγόταν ο πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να αλλάξει έδρανο και να πάει προς το κέντρο της αίθουσας με τον κ. Φίλη να απαντά γελώντας

Νίκος Φίλης: Μου λέτε να πάω πιο αριστερά με βαριά καρδιά θα το κάνω

Κώστας Τασούλας: Έτσι όπως σας βλέπω εγώ πάτε πιο δεξιά.

Νίκος Φίλης: Άλλαξα θέση αλλά δεν αλλάζω τις απόψεις μου.

Κώστας Τασούλας: Σε αυτή τη χώρα πρέπει να αλλάζει κάνεις συχνά κόμματα για να διατηρεί τις απόψεις του. Αυτό έλεγε ο αείμνηστος Κανελλόπουλος

Νίκος Φίλης: Ο Κανελλόπουλος άλλαξε ένα μόνο κόμμα και πήγε από την Ενωση Κέντρου στη Νέα Δημοκρατία για να βγει πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Facebook Comments