Για το φλέγον ζήτημα της νέας κανονικότητας μετά την πανδημία του κορωνοϊού αναμένεται να μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 και την καραντίνα, ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του στο Star.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως τα δύσκολα τα έχουμε αφήσω πίσω, δίνοντας τα εύσημα στον ελληνικό λαό. «Εάν δεν είχαμε δουλέψει όλοι μαζί, δεν θα τα πετυχαίναμε. Έπρεπε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα». Ωστόσο, επεσήμανε πως τα μέτρα ήρθαν να μείνουν.

Δείτε επίσης: Ύμνοι Handelsblatt για το λιμάνι του Πειραιά – «Είναι το Νο1 στη Μεσόγειο»
«Τα μέτρα προσωπικής υγιεινής ήρθαν για να μείνουν. Πρέπει να επιμένουμε σ’ αυτές τις συνταγές για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star.

Αναφερόμενος στο επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα μπορέσει να ανοίξει η «βαριά βιομηχανία της χώρας». Όπως είπε, θα γίνονται «δειγματοληπτικοί οι έλεγχοι στους τουρίστες».

Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα ανάπτυξης ή προστασίας της υγείας. «Όσο πιο γρήγορα πάρουμε μέτρα για την υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η ανάπτυξη».

Το 2020 είναι έτος εκτός προγραμματισμού λόγω της πανδημίας, και η ύφεση η οποία θα προκαλέσει δεν είναι επακριβώς υπολογίσιμη, ανάφερε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το εύρος της θα κυμανθεί μεταξύ 5%-10%.

Αναφερόμενος στις φορολογικές ελαφρύνσεις, τις οποίες η κυβέρνηση προγραμμάτιζε, επανέλαβε ότι λόγω της συγκυρίας θα καθυστερήσουν, αν και μέρος αυτών, όπως ο ΕΝΦΙΑ έχει ήδη αποφασιστεί. Ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητα εφόσον υπάρξει ισορρροπία μετά τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αν και είπε ότι δεν είναι έτοιμος να γίνει περισσότερο ακριβής ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στο συγκεκριμένο πεδίο.

Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη:

 

Facebook Comments