Ο τραπεζικός κλάδος υπεραποδίδει, ενώ η πορεία του δικαιώματος της Alpha αναμένεται να αποτελέσει τον οδηγό για τις υπόλοιπες αυξήσεις σε Εθνική και Πειραιώς.  Το δικαίωμα έφτασε να υποχωρεί στα χαμηλά του 1,34 ευρώ, ένώ ξεκίνησε στα 2,8 ευρώ, ενώ ανεβάζει στροφές την τελευταία ώρα, αγγίζοντας το 1,73 με όγκους άνω των 15 εκατ. τεμαχίων. 

Οι επενδυτές είτε πωλούν τα δικαιώματα και εισπράττουν σήμερα την αξία του, είτε περιμένουν τη διαπραγμάτευση των warrants και των μετοχών.  Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται σχεδόν κατά 4%, στα 0,638 ευρώ.  Το κλίμα είναι πολύ καλό και για τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την ΕΤΕ να ενισχύεται πάνω από 20%, στο 1,80 ευρώ και με την κεφαλαιοποίηση πλέον, να διαμορφώνεται πάνω από τα 2 δις. ευρώ. Κέρδη 23,18% για την Eurobank, στα 0,728 ευρώ και 16,52% για την Πειραιώς, στα 0,62 ευρώ. Τα κέρδη στις τράπεζες τραβούν προς τα πάνω τον γενικό δείκτη που κινείται πάνω από τις 1,130 μονάδες, αλλά και τον 25άρη που κάνει πράξεις πάνω από τις 400 μονάδες, επίπεδα τα οποία έχει να δει από τον Αύγουστο του… 2011.

Mεγάλοι όγκοι στο Χ.Α., με τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της Alpha, η διαπραγμάτευση του οποίου ξεκίνησε σήμερα και θα τελειώσει στο τέλος του μήνα, να έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν τα τα 2/3 του ημερήσιου τζίτου συναλλαγών. Ο συνολικός τζίρος στις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, όταν ο συνολικός τζίρος στο Χ.Α. αγγίζει τα 160 εκατ. ευρώ. 

Την τοποθέτηση των ξένων funds στην εγχώρια κεφαλαιαγορά προανήγγειλε ο ίδιος ο αναπληρωτής CEO της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης κατά τις επαφές που είχε στο Λονδίνο με 15 εκπροσώπους ξένων οίκων. Είπε ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να παίρνει μπροστά κι αυτό αρέσει στους ξένους, που βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτική.

Απώλειες άνω του 4% καταγράφει η μετοχή της Coca Cola, με τους επενδυτές να «τζογάρουν» στη διαφορά τιμής μεταξύ Χ.Α. και Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η μετοχή υποχωρεί στα 20,92 ευρώ, ενώ στο Λονδίνο διαπραγματεύεται κοντά στις 18 λίρες.  Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για placement 6 εκατ. μετοχών. Από εκεί και πέρα, ο Μυτιληναίος επιστρέφει σε ανοδική τροχιά και κινείται στα υψηλά των 5,36 ευρώ, στα 12 ευρώ ενισχύεται η ΜΕΤΚΑ και στα 0,427 ευρώ ενισχύεται η MIG. Δεν περνάει απαρατήρητη η κίνηση που βγαίνει στην Ιντραλότ στα 2,35 ευρώ, ενώ περιορίζονται οι απώλειες στην ΕΧΑΕ, τον ΟΤΕ, τα Folli, Follie,  την Ελλάκτωρ, τον Τιτάνα και την JumboΣημειωτέον, ότι ο ΟΤΕ έφτασε μέχρι τα υψηλά έτους των 7,80 ευρ, για να γυρίσει στη συνέχεια στα 7,57 ευρώ.

Facebook Comments