Χρυσός: Μηνιαία κέρδη 3,4%

MarketNews

Χρυσός: Μηνιαία κέρδη 3,4%, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς η αναζωπύρωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας με αφορμή το Χονγκ Κονγκ, προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 23,40 δολάρια ή σχεδόν 1,4% και έκλεισε στα 1.751,70 δολάρια η ουγγιά. Μετά και τη σημερινή άνοδο το κίτρινο μέταλλο διεύρυνε τα μηνιαία κέρδη του, ολοκληρώνοντας τον Μάιο με άνοδο 3,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Ωστόσο, την καλύτερη επίδοση των Μάιο κατέγραψε το ασήμι, που εν μέσω της αισιοδοξίας για επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, κατέγραψε "άλμα" 24%, που αποτελεί και την καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής το μέταλλο ενισχύθηκε κατά 53 σεντς ή 3% ανακτώντας το ψυχολογικό όριο των 18 δολαρίων και κλείνοντας στα 18,499 δολάρια η ουγγιά.